0
Domaći fudbal

FOTO: KG SPORT

ČOVEK O KOM ĆE SE TEK PRIČATI: Pravo trenersko osveženje u Srbiji – Radaković ušao na ‘mala vrata’ pa niželigaškim uspesima skrenuo pažnju ‘velikih’

Objavljeno: 12.06.19 u 14:18

U svetu fudbala nije toliko česta praksa da golmani nakon završene karijere preuzmu ulogu trenera ekipe.

Ali taj put odabrao je nekadašnji golman reprezentacije Jugoslavije, Partizana, Zemuna, Standarda, Šturma… Radovan Radaković.

Trenerska priča Radakovića krenula je u Mladenovcu, a potom je sa klupe vodio Kolubaru, Smederevo, Radnički, Kragujevac, Šumadiju, Dunav i Vršac u nedavno završenoj sezoni. Vrščani žele da nastave saradnju sa Radakovićem koji je premašio očekivanja pošto je bio zacrtan opstanak, a klub je završio na sedmoj poziciji.

Međutim, ostanak u ovom klubu nije realnost. Godine rada u niželigašima, promocije i pobede učinile su da Radovan Radaković postane već ozbiljno trenersko ime u regionalnim krugovima, te bi u skorijoj budućnosti moglo da usledi neko od pravih trenerskih iskušenja za Zemunca.

Početna tačka Radakovića bila je 2010. godine u Mladenovcu kada je napravio istorijski uspeh sa timom i iz trećeg uveo ga u drugi rang. Isto mu je pošlo i za rukom u Radničkom iz Kragujevca za koji je nekada i branio. Sem promocija u rang više, ekipe Radovana Radakovića krasio je lep fudbal, želja za napretkom što je i dovodilo do dobrih rezultata.

(foto: KG SPORT)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter