0
Domaći fudbal

KREĆU EVROPSKE KVALFIKACIJE: Poznati parovi pretkola LŠ i LE, oni su mogući rivali Zvezde, Radničkog i Čuke…

Objavljeno: 11.06.19 u 15:33

Danas je u Nionu održan žreb za pretkolo kvalfikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, to je označilo i početak nove evropske sezone.

Ponovo su se zavrtele kuglice u Nionu. Naših timova shodno koeficijentu danas nije bilo u žrebu, Crvena zvezda, Partizan, Radnički iz Niša i Čukarički čekaju 18. jun.

U pretkolu kvalfikacija za Ligu šampiona u polufinalima igraće Fronkeli iz južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, a rival će im biti Linkoln sa Gibraltara. Drugi par čine Tre Pene iz San Marina i Santa Koloma iz Andore. Mečevi polufinala na programu su 25. juna, a finale je tri dana kasnije. Turnir se igra na stadionu ‘Fadlij Vokri’ u Prištini.

Pobednik turnira plasiraće se u prvo kolo kvalfikacija za Ligu šampiona, a biće zanimljivo da li će UEFA dozvoliti da pobednik igra protiv Crvene zvezde. Naime, poznato je da evropska kuća fudbala razdvaja timove iz Srbije i sa Kosova i Metohije zbog bezbednosnih razloga, a sada je problem taj što je žreb 18. juna, sedam dana pre početka pretkola kvlafikacija. Ako se uzme u obzir da se turnir igra u Prištini prvi favorit je svakako Fronkeli. Videćemo šta će odlučiti UEFA.

U pretkolu kvalifikacija za Ligu Evrope sastaće se 27. juna i 4. jula Progres iz Luksemburga – Kardif iz Velsa, La Fiorita sa San Marina i Engoradani iz Andore, Santa Hulija iz Andore i Evropa iz Gibraltara, Balimena iz Severne Irkse i NSI sa Farskih ostrva, Priština sa KIM i Sent Džonson iz Gibraltara i Beri Taun iz Velsa i Kliftonvil iz Severne Irske.

Pobednici dvomeča plasiraće se u prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Tu ih u žrebu kao povlašćeni čekaju Radnički iz Niša i Čukarički. Partizan se takmičenju Lige Evrope priključuje tek od 2. kola kvlafikacija.

PRETKOLO LŠ – POLUFINALE:

25. jun:

Feronikeli (Kosovo i Metohija) – Linkol (Gibraltar)
Tre Pene (San Marino) – Santa Koloma (Andora)

Finale, 28. jun.

PRETKOLO LE (27. jun/4. jul)

Progres (Luksemburg) – Kardif MU (Vels)
La Fiorita (San Marino) – Engordani (Andora)
Santa Hulija (Andora) – Evropa (Gibraltar)
Balimena (S. Irska) – NSI Runavik (Farska Ostrva)
Priština (Kosovo i Metohija) – St. Džozefs (Gibraltar)
Tre Fiori (San Marino) – KI Klaksvik (Farska Ostvra)
Beri Taun (Vels) – Kliftonvil (S. Irska)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter