Incident Sebastijana Fetela i Luisa Hamiltona na trci Formule 1 za VN Kanade podelila je javnost, a trkačke “legende” većinski su na strani nemačkog vozača.

Od nekadašnjih trkačkih legendi nema većih stručnjaka koji bi mogli da govore o incidentu sa trke Velike nagrade Kanade.


Dvostruki svetski šampion u Moto GP Kejsi Stoner rekao je da je kazna dodeljenja Fetelu ‘najgora ikada doneta‘.

– Ovo je najgora odluka koju je Formula 1 ikada donela. U ovakvim momentima nam najviše nedostaje Čarli Vajting, poručio je Stoner putem svog Tviter naloga.

Šampion F1 iz 1996. godine Dejmon Hil veruje da je Sebastijan mogao da ostavi više prostora. Ali da je žalosno da smo zbog kazne izgubili odličnu trku.

Nešto oštriji je bio svetski šampion iz 1992. godine, Najdžel Mensel, koji je nekadašnji veliki rival trkačkih legendi poput Kekea Rozberga i Ajrtona Sene.

– Ovo je velika sramota. Uopšte nema poente gledati trku, dva šampiona voze sjajnu trku koja je upropašćena ovim lažnih rezultatom, rekao je Mensel.

Podsetimo, nakon jednog nezgodnog skretanja Fetel je kažnjen zbog nebezbednog povratka na stazu, a prednost na stazi od jedne sekunde nije mu bila dovoljna da zadrži prvo mesto.