0
Košarka

Crveno-beli su slavili u prvoj utakmici finalne serije domaćeg šampionata.

SUPERLIGA: ‘Trojkaški derbi’ – Zvezda nakon drame nije dala brejk Partizanu (FOTO)

Objavljeno: 10.06.19 u 20:24

Crveno-beli su slavili u prvoj utakmici finalne serije domaćeg šampionata.

Rezultatom 98:94 Crvena zvezda je porazila Partizan.

U prvim sekundama utakmice Markus Pejdž pravi korake i prepušta posed crveno-belima koji to kažnjavaju trojkom. Najpre je Davidovac promašio, ali su domaći igrači došli do ofanzivnog skoka nakon kog je Bili Beron bio precizan za 3:0. Aleksej Nikolić je postigao prva tri poena za crno-bele, a odgovor na odgovor dao je Dejan Davidovac sa dve vezane trojke pošto je nove poene upisao slovenački košarkaš.

Zvezda je u prvoj četvrtini odlično šutirala za tri poena. Sa po dve trojke Davidovca i Berona imala je vođstvo od 12:5. Već sredinom prve četvrtine američki bek u redovima Zvezde imao je devet poena. Trojke su se u Zvezdi ređale kao na traci, najpre je pogodio Čović, pa i Simanić za sedmu trojku crveno-belih. Domaći su u prvih deset minuta ubacili 30 poena.

Na startu druge deonice Partizan je ubacio pet vezanih poena, trojku Marinkovića i polaganje Zagorca. Crvena zvezda odgovara, naravno, trojkom i ponovo beži na sigurno. Usledio je novi nalet gostujućeg tima, trojkom Jaramaza prišao je Partizan na svega tri razlike i imao priliku da dodatno smanji ali je Boriša Simanić izvanrednom blokadom zaustavio Radeta Zagorca, da bi potom ubacio trojku, njegovu treću.

Kako Zvezda u prvoj, tako Partizan u drugoj četvrtini kada su trojke u pitanju. Marinković je pogodio novi šut gostiju izvan linije 6,75 i to prilično težak. Ušli su crveno-beli u problem sa trojkama, ali ne i sa drugim aspektima igre te su ubrzo došli do dvocifrenog plusa, tada trećom trojkom Dejana Davidovca na utakmici za 47:36. Do kraja prvog poluvremena gosti u uspeli da smanje na osam razlike.

FOTO: STARSPORT

Sredinom treće deonice Nikola Janković posle flopinga dobija tehničku grešku i najavljuje ono što će se odigrati nešto kasnije.

Trojke su Partizan održavale utakmici, Markus Pejdž je pogodio dve u nizu i spustio na svega četiri razlike. Spustio je Partizan zaostatak na pola koša, kada je Ognjen Dobrić pogodio izuzetno bitnu trojku, a zatim i slobodna bacanja te je treći kvartal završio sa 13 poena.

Na startu četvrtog perioda Andrea Trinkijeri je zaradio isključenje. Najpre je prilikom dosuđenog faula nad Odžom, ujedno pete lične Radeta Zagorca, Trinkijeri zakoračio na parket i prigovarao arbitru Glišiću. Italijan je tada dobio prvu tehničku grešku, zbog koje je nastavio da se buni i odmah dobio drugu, odnosno isključujuču. Sa druge strane Crvena zvezda je dobila pet vezanih bacanja, zbog faula Zagorca i tehničkih grešaka Trinkijerija.

Do kraja utakmice u ulozi glavnog trenera bio je Aleksandar Matović.

Ubrzo je i Aleks Renfro dobio tehničku posle prigovora jer Amerikancu nije dosuđen faul.

Upravo je Renfro uz Novicu Veličkovića bio ključan za veliki povratak Partizana. Preuzeo je odgovornost Amerikanac, pogodio odličnu trojku a zatim i iznudio faul kada je napao Mohameda Fajea. Pogodio je Renfro oba bacanja i doneo prvo vođstvo Partizanu na utakmici, od 84:83 na tri minuta i 20 sekundi pre kraja utakmice.

Crno-beli su upali u krizu i nisu uspevali da dođu iz nekoliko napada do poena, što je Zvezda kaznila koševima Davidovca i Riversa za plus četiri. Pri rezultatu 88:84 izuzetno bitan pogodak postigao je Veličković, iz odbojke posle drugog promašenog bacanja Jaramaza, ali je takođe bitnim košem, trojkom, odgovorio Davidovac. U kritičnoj fazi meča je Jaramaz ubacio dva bacanja, ali je Ognjen Dobrić ubacio drugu vezanu trojku za crveno-bele te je na 58 sekundi do kraja bilo 94:88.

Dobrom odbranom u poslednjem minutu utakmice crno-beli kradu loptu igračima Zvezde, brzom tranzicijom lopta stiže do Pejdža koji pogađa trojku i spušta na dva poena razlike, sedam minuta do kraja utakmice. U jednom momentu Jaramaz je ostao bez patike što ga nije omelo da asistira za Amerikanca koji je pogodio za tri. Davidovac je pogodio oba bacanja za 88:84, a Partizan do kraja utakmice nije uspeo da napravi preokret.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 98:94 (30:22, 18:18, 25:28, 25:26)

CRVENA ZVEZDA: Čović 18, Kešelj -, Davidovac 20, Nenadić -, Lazić -, Faje -, Beron 12, Dobrić 16, Ristić 4, Simanić 14, Rivers 3, Odžo 11. Trener: Milan Tomić.

PARTIZAN: N. Janković 8, Pejdž 12, Pušica -, Marinković 11, Jaramaz 11, Veličković 17, Tanasković -, Zagorac 3, Renfro 20, S. Janković 2, Gagić 5, Nikolić 5. Trener: Andrea Trinkijeri.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter