0
Ostali sportovi

NENAD PERUNIČIĆ: Nedostaje nam još zajedničkih treninga, momci su punih srca ovde

Objavljeno: 10.06.19 u 18:11

Male su šanse da će se Srbija naći na Evropskom prvenstvu, ali vera postoji u najbolje rukometaše naše zemlje.

Verovatno će dolazeći duel sa Belgijom biti ključan za rasplet u kvalifikacijama.

Pobedom bi Srbiji ostala šansa za jedno od dva prva mesta, ili mesto među najbolje četiri trećeplasirane ekipe.

– Nismo uspeli da se skupimo kako sam želeo, ali se prilagođavamo situaciji. Videćemo u kakvom je stanju Miljan Pušica, doživeo je povredu medijalnog ligamenta pre sedam dana i pitanje je da li će biti od pomoći za sredu. Nemanja Crnoglavac je pod upitnikom zbog problema sa čukljem, identična je povreda zbog koje je Nikola Karabatić morao na operaciju. Infekcija je velika, dobio je kortikosteroid da se smanji upala. Ne trenira dva dana. Ostali momci su zdravi, dolaze na trening sa osmehom, odlaze sa osmehom. Pucaju od samopouzdanja, što se oseća na svakom koraku. Nismo više ekipa zbrda-zdola, koja se okupila na početku kvalifikacija. Za ovih sedam meseci velika je razlika u uigranosti. Nedostaje nam još zajedničkih treninga. Prvi ćemo uraditi u utorak veče, ali to je realnost, ne shvatamo to kao problem. Momci su punih srca ovde. Zavisi od nas, želimo da završimo ove dve utakmice na pravi način. Potpuno sam uveren u to, rekao je Peruničić, a zatim dodao:

– Nisu momci od po dva metra, ali su ekipa koja zna da igra rukomet. Školovani su. Pogledaš im golmana, kao da je radio sa nekim našim trenerom. Gledamo ih sa uvažavanjem, svesni da nismo oni iz prve utakmice. Imaju promene u rotaciji, desni bek sad igra više levog beka, imaju još jednog beka koji igra u Francuskoj, a nije ga bilo u Zrenjaninu. Bitni smo mi. Ovi momci imaju jednu veliku želju za dokazivanjem, da budu bolji i nauče nešto novo. Njihova igra je bez mnogo akcija, sa dosta povratnih viškova i pregrađivanja pivotmena. Želimo da izbegnemo njihove brze šuteve. Nisu bombarderi, ali su nezgodni, šutiraju na prvi, drugi korak. I onakvi kakvi smo bili, imali smo mnogo prilika da utakmicu u Zrenjaninu dobijemo. Na kraju smo spasavali bod. Verujem da smo spremni i pored kašnjenja igrača iz klubova. Idemo u Belgiju sa ogromnom željom da pobedimo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter