1
Analize

Ukrajina je juče deklasirala Srbiju rezultatom 5:0. Javnost u Srbiji besna je na selektora, ali i igrače koji se nisu najbolje snašli u novoj formaciji i sistemu koji je testirao Mladen Krstajić. Na papiru Srbija je zaslužila ubedljivu pobedu.

HS ANALIZA: Kako su Ševini učenici obesmislili srpske milionere

Objavljeno: 08.06.19 u 16:53

Ukrajina je juče deklasirala Srbiju rezultatom 5:0. Javnost u Srbiji besna je na selektora, ali i igrače koji se nisu najbolje snašli u novoj formaciji i sistemu koji je testirao Mladen Krstajić. Na papiru Srbija je zaslužila ubedljivu pobedu.

Ipak, fudbal se ne igra na papiru, već na fudbalskom terenu. Kada je trud i zalaganje jedino merilo, svi ostali parametri padaju u vodu. Srce se ne nalazi na bankovnom računu, već u fudbalerima koji izgaraju na terenu do konačne pobede. Tu je Ukrajina juče bila daleko ispred nas.

Ukoliko pogledamo vrednost naših fudbalera po specijalizovanom sajtu Transfermarkt, Srbija je trebalo da pregazi Ukrajinu i ubedljivom pobedom se vrati kući pred nastavak kvalifikacija. Ipak, Srbija se vratila pognute glave, ali za to ne bih ovom prilikom krivio (samo) fudbalere.

FOTO: STARSPORT

Da imamo veoma kvalitetne pojedince jasno je odavno. Ukoliko pogledate listu koja je na kraju tekta samo ćete potvrditi tu tvrdnju. Ono što Srbiji nedostaje jeste tim i taj kult reprezentacije.

Čini se da je on nestao kada je pred Svetsko prvenstvo u Rusiji reprezentaciju preuzeo Mladen Krstajić. Tada su mnogi problemi reprezentacije isplivali na videlo. O fudbalskim kvalitetima igrača Mladena Krstajića ne treba trošiti reči. Važio je za jednog od najboljih štopera, a njegovo ime i dalje se sa poštovanjem izgovara u Nemačkoj. Ono što je danas činjenica jeste da je selektor Srbije ‘zelen’ za posao koji je pred njim, a to je plasman na Evropsko prvenstvo.

Negde pročitah, da danas postoji cela jedna generacija punoletnih mladića i devojaka koji za svog života nisu imali priliku da na smotri najboljih evropskih reprezentacija gledaju igrače Srbije.

Dakle, da se vratimo na meč protiv Ukrajine. Činjenica je da imamo bolje pojedince, činjenica je da smo po sastavu dosta kvalitetniji, ali je takođe činjenica da novac ne igra nikakvu ulogu, a da se na terenu opravdava vrednost. Takođe je činjenica i to da se nova taktika ne koristi u meču koji je biti ili ne biti za reprezentaciju Srbije. Za to se koriste prijateljski susreti. Selektor je juče posle meča priznao da snosi odgovornost za rezultat, ali nije naveo kakve će poteze povući da se ovakvo poniženje više ne dogodi. Sve u svemu, već smo sve rekli, a nama preostaje da strepimo do nekih narednih mečeva.

Foto: Starsportphoto ©

Marko Dmitrović – 10 miliona
Nikola Milenković – 30 miliona
Aleksandar Kolarov – 8 miliona
Uroš Spajić – 6,5 miliona
Filip Kostić – 22 miliona (Ljubomir Fejsa – 8 miliona)
Adem Ljajić – 12 miliona
Nemanja Maksimović – 10 miliona
Dušan Tadić – 20 miliona
Mijat Gaćinović – 11 miliona
Luka Jović – 60 miliona (Darko Lazović – 3 miliona)
Aleksandar Prijović – 6 miliona (Aleksandar Mitrović – 25 miliona)

Vrednost tima koji je izveo Krstajić 231,5 miliona

Ukupna vrednost Srbije 336 miliona evra.

Andri Platov – 2,5 miliona
Vitalij Mikolenko – 2 miliona
Mikola Matvienko – 3 miliona
Serhij Krivtcov – 2,5 miliona
Oleksandr Karavalev – 1,5 miliona
Taras Stefanenko – 10 miliona (Vladimir Šepalijev – 3 miliona evra)
Ruslan Malinovski – 10 miliona
Olekandr Zinčenko 15 miliona
Jevhen Konopljanka – 6,5 miliona (Viktor Kovalenko 4,5 miliona)
Viktor Cigankov – 13 miliona
Roman Jarmečuk – 3,5 miliona (Artem Kravec 750,000)

Vrednost tima koji je izveo Andrej Ševčenko 58,25 miliona evra

Ukupna vrednost Ukrajine 120 miliona evra.

0
0

1 Komentara

  1. U milionima i jeste problem.
    Nasi fudbaleri za reprezentaciju igraju vise reda radi nego zbog ljubavi i para a snagu cuvaju za klubove od kojih zaradjuju te silne milione.
    Da su u Ukrajinu otisli domaci igraci koji igraju u domacim klubovima a nemaju milionske ugovore sigurno bi rezultat bio bolji.
    Nisu imali motivaciju zato su izgubili i neka su, da ih neko prizemni.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter