0
Auto Moto

FOTO: YouTube

FORMULA JEDAN, KVALIFIKACIJE: Fetelova perfekcija za pol poziciju – sluti da će biti sjajna trka u Kanadi!

Objavljeno: 08.06.19 u 21:24

Jul 2018. godine, mesto – Hokenhajm. Datum je bio 22, krug 51, a Sebastijan Fetel je u neverici udarao volan nakon što je umesto skretanja produžio pravo, udario u zaštitnu ogradu i prepustio prvo mesto Luisu Hamiltonu, i u trci i u generalnom plasmanu.

Dan ranije Fetel je briljirao u kvalifikacijama, došao do pol pozicije i vere da bi novim trijumfom mogao da napravi korak ka prvoj tituli u bolidu Ferarija.

Umesto toga, katastrofa – ne samo da je tog 22. jula izgubio praktično titulu te godine, već je 21. jula 2018. godine poslednji put zabeležio pol poziciju!

Od tada je proteklo nešto manje od godinu dana, a Fetel je 8. juna 2019. uspeo da u poslednjim sekundama treninga nadmaši sjajnu vožnju Luisa Hamiltona i dođe do pol pozicije, prve nakon 17 trka. Da li će to biti dovoljno za pobedu? Videćemo sutra oko 22 časa. Ono što je sigurno jeste da Fetel itekako zna kako se pobeđuje u Kanadi (slavio prošle godine, i to nakon pol pozicije), pa teško da je mogao da zamisli bolju situaciju u borbi za povratak u šampionsku trku. 

Iza njega sledi Hamilton, sa trećeg mesta startovaće Lekler, potom idu Rikardo, Gasli, Botas, Hulkenberg, a u najboljih 10 su još Noris, Sajnc i Magnusen, koji je propustio treći deo kvalifikacija nakon incidenta tokom kog je udario u zaštitnu ogradu.

Trka za Veliku nagradu Kanade na programu je sutra od 20 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter