0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

EPILOG: FS Crne Gore smenio Ljubišu Tumbakovića, pomenuti Stojković i Ivanić…

Objavljeno: 08.06.19 u 10:10

Posle haosa koji je juče popodne nastao u Podgorici odlukom Ljubiše Tumbakovića, Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića da ne vode i ne igraju za Crnu Goru protiv tzv Kosova oglasio se Izvršni odbor FSCG.

‘Sokolovi’ su Pod Goricom izborili se za bod protiv takozvane države Kosovo, ali je utakmica pred praznim tribinama ostala u drugom planu. U prvi plan je iskočila hitna sednica Izvršnog odbora FS Crne Gore. Na njoj je doneta jednoglasna odluka da se smeni selektor Ljubiša Tumbaković zbog kršenje odredbi ugovora, jer nije želeo da sedi na klupi što mu je u opisi radnog mesta.

– Izvršni odbor FS Crne Gore održao je vanrednu sednicu prouzrokovanu dešavanjima oko našeg ‘A’ tima pred utakmicu sa Kosovom. Doneta je odluka da je selektor Ljubiša Tumbaković smenjen sa te funkcije zbog toga što nije vodio ekipu na utakmici kvlafikacija za Evropsko prvenstvo protiv Kosova. Reprezentaciju će na utakmici protiv Češke Republike voditi tandem Miodrag Džudović i Dragoje Leković. Takođe, iznosimo žaljenje što su zbog pritisaka iz pojedinih krugova naši reprezentativci Filip Stojković i Mirko Ivanić odlučili da ne igraju protiv Kosova. To su nesporske stavri koje su u ovom slučaju pobedile fudbal – stoji u saopštenju Izvršnog dobora FS Crne Gore.

Podsetimo, navodno zbog pritisaka iz Srbije, pre svega navijača Crvene zvezde Filip Stojković i Mirko Ivanić nisu želeli da igraju protiv lažne države, a južne srpske pokrajine Kosova i Metohije. Ljubiša Tumbaković takođe nije podlegao pritisku i pre meča je podneo ostavku.

NAJJAČA SPORTSKA INSTAGRAM STRANICA – HOTSPORT.RS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter