0
ATP

RODŽER FEDERER: Trudio sam se samo da ubacim lopticu u teren i ne ispadnem smešan

Objavljeno: 07.06.19 u 18:10

Rafael Nadal lako je izašao na kraj sa Rodžerom Federerom, koji posle meča nije skrivao nezadovoljstvo usled nemoći tokom meča polufinala Rolan Garosa.

Rodžer Federer je poražen u tri brza i laka seta od svog velikog rivala, Rafaela Nadala, u meču polufinala Rolan Garosa koji je obeležio jak vetar u Parizu.

– Došli smo do momenta u kojem ste srećni ako samo uspete da ubacite loptu u teren i ne ispadnete smešni. Toliko je bilo loše. Veoma teško, za obojicu. U ovakvim uslovima nije moguće trenirati. Izađete na teren i sve je u glavi, u kretanju… – rekao je Federer.

– Znate, ne mislim da sam igrao loše uz ovaj današnji vetar. Teško je, pogotovo na šljaci. Morate da igrate i polu-voleje. On je najbolji ‘šljakaš’ svih vremena, tako da (poraz) nije problem – dodao je Rodžer.

Kako sam ističe, premašio je svoja očekivanja od ovogodišnjeg Rolan Garosa.

– Mislim da sam odigrao dobar turnir, uživao sam. Podrška publike nije mogla da bude bolja. Možda čak i najbolja u mojoj 20-godišnjoj karijeri na Turu. Uvek me podržavaju, dolaze na treninge, mečeve, ma gde god da se pojavim – rekao je Federer i nastavio:

– Što se tiče igre mislim da sam bio dosta dobar. Iznenadio sam sebe koliko daleko sam ‘dogurao’ i koliko sam dobro igrao bez padova.

Da li će igrati ponovo na Rolan Garosu?

– Sledeće godine ne znam šta će biti, što je slučaj i sa svim ostlaim turnirima. Videćemo. Uživao sam na šljaci ove godine tako da je to dobar znak – zaključio je Švajcarac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter