FOTO: FK PARTIZAN
in ,

ČUDESNO: U velikom požaru dres Saše Ilića ostao čitav

Život piše drame, a jednu stranicu je napisao za Miloša Praštala iz Resnika, kojem je zbog loših instalacija u domu izgoreo čitav stan, koji je nasledio od bake sa kojom je živeo.

U tom zgarežu u kojem su stvari izgorele do temelja, ostale su netaknute tri stvari: knjiga Oca Tadeja, Patrijaha Pavla i dres legendarnog kapitena Saše Ilića.

Bez obzira na muku koja ga je snašla Miloš je i dalje pozitivan sa čudesnom verom u Boga i sa jednom od želja da upravo taj dres pokaže Saši Iliću.

Odmah po povratku sa Zlatibora gde je prisustvovao Kupu prijateljstva, Saša sreo sa Milošem.

O njihovom susretu svedoče sledeći intervju.

− Za Miloša sam čuo neposredno posle ovog nemilog događaja kada mu je izgoreo stan. U tom trenutku sam dobio mnogo poruka u vezi sa tim, a ujedno od moje školske drugarice koja mi je napisala da je njenom drugu izgoreo stan i da je ostalo netaknuto par velikih stvari i moj dres.

Kako si se osećao kada si čuo da su jedino ostale knjige Oca Tadeja, Patrijaha Pavla i tvoj dres?

− Veruj mi da sam se naježio u tom trenutku. Verujem u Boga, znam da postoji, a da uz knjigu Oca Tadeja i Patrijaha Pavla ostane moj dres, ja to ne mogu da opišem rečima… Neko se šali da je to predznak da ću i ja postati neki Patrijah. Šalim se naravno.

Opiši mi vaš susret i tvoje emocije?

− Sada sedimo zajedno i prisetili smo se da smo se mi zapravo upoznali pre pet, šest godina u restoranu u kojem je radio, kada sam mu ja i poklonio taj dres, koji je ostao čitav. Nije se puno promenio. Znam da mu je mnogo teško, ali ja sam ga savetovao da koliko god mu je teško, pokuša da razmišlja pozitivno i nadam se da će u najkraćem mogućem roku renovirati stan koji mu je nesretno izgoreo, a svi ćemo se truditi da mu pomognemo u tome.

Koliko ti znači kada vidiš da si u ovakvim trenutcima zapravo ti svetla tačka ljudima, konkretno Milošu?

− Meni je izuzetno krivo kada se dogodi ovakva tragedija, bez obzira da li govorimo sada o Milošu ili kada izgori stan nepažnjom, zbog loših instalacija ili usred vremenskih nepogoda. Ja sam mu upravo rekao da je ovo najmanje, što ne samo ja mogu da uradim, već svaki normalan čovek sa željom da se dečku vrati ono što mu se nehotično desilo, jer mu je ne njegovom krivicom izgoreo stan. Svi smo na istom putu sa željom da se on što pre vrati tamo gde je živeo pre deset dana i dobije krov na glavom.

Tvoja poruka ?

− Moja poruka je da se nadam da ćemo zajedno opet vrlo vrlo brzo sesti i da će mi tada pokazati slike renoviranog stana, a ujedno ću u tom trenutku biti beskrajno zahvalan svim ljudima koji su u tome pomogli.

Donacije za pomoć možete uplatiti žiro račun:
160-5100101951530-77.

− Na ime Miloš Praštalo.

FOTO: FK PARTIZAN

 

0
0

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Autor: Redakcija

MILOJEVIĆ ‘SEČE’: Meleg se vratio iz Grčke – sledi mu najbitniji period za budućnost u Zvezdi!

ANTIĆ PONOVO KAŽNJEN: Milion dinara i 15 meseci van fudbala