0
Fudbal

LIGA NACIJA: Revija katastrofalnih grešaka odvela Englesku u poraz, a Holandiju u finale (VIDEO)

Objavljeno: 06.06.19 u 23:27

Reprezentacija Holandije drugi je finalista prvog izdanja Lige nacija, pošto je u polufinalu u Gimaraešu posle produžetaka savladala Englesku rezultatom 3:1 (1:1).

Nakon što se Portugalija sinoć plasirala u finale pobedom nad Švajcarskom rezultatom 3:1, večeras joj se pridružila Engleska.

Prvo poluvreme nije nagoveštavalo da će Engleska imati prednost posle 45 minuta igre, pošto je Holandija dominirala, imala posed i nekoliko pokušaja Depaja, Bergvajna i Babela, ali je jedan detalj prednost doneo ‘gordom albionu’.

U 31. minutu Matijs De Liht je neoprezno startovao nad Markusom Rašfordom, sudija nije imao dilemu i pokazao je na ‘belu tačku’. Upravo Rašford je preuzeo odgovornost i savladao nemoćnog Silesena za 1:0.

Samo par minuta kasnije videli smo minijaturu Džejdona Sanča, koji se poigrao sa večeras indisponiranim De Lihtom, proturio mu loptu kroz noge, poslužio Rašforda, ali je napadač Mančester junajteda oklevao i bio izblokiran.

Čak se tom prilikom i povredom, pa je između dva poluvremena u igru ušao Hari Kejn i preuzeo kapitensku traku selekcije Engleske.

Engleska je već početkom drugog poluvremena imala fantastičnu šansu da povisi vođstvo na 2:0, ali Sančo nije dobro odreagovao u petercu ‘Oranja’. Odgovor je stigao na drugoj strani preko Memfisa Depaja, ali je Džordan Pikford još jednom bio uspešniji.

Ipak, ‘lale’ su uspele da izjednače u 72. minutu, kada je Matijs De Liht ispravio sve što je loše uradio večeras i glavom majstorski posle kornera savladao Pikforda.

Utakmica u Gimaraešu se u potpunosti zakuvala u završnici. Nakon što je Holandija izjednačila, Engleska je postigla drugi gol preko Džesija Lingarda u 83. minutu.

Međutim, nakon što je proslavljen pogodak, sudija je uz pomoć VAR tehnologije odlučio da je napadač Engleske ipak bio u ofsajdu.

Više uglova je pokazalo da je bio gotovo u liniji. Procenite sami…

Utakmica je otišla u produžetke, a u dodatnih 30 minuta Holandija je ipak uspela da materijalizuje ono što nije u 90 minuta. Istina, u velikoj meri joj je pomogao Džon Stouns koji je katastrofalno pogrešio u osmom minutu nastavka. Pikford je najpre odbranio taj pokušaj, ali je na loptu naleteo Kvinsi Promes i, uz veliku dozu sreće, doneo preokret ‘lalama’.

Pokušala je Engleska da uzvrati, ali je u 111. minutu nova kardinalna greška sve rešila. Ovog puta Ros Barkli je neshvatljivo vratio loptu unazad, ‘asistiravši’ Depaju, koji je proigrao Promesa i on je postigao svoj drugi gol za konačnih 3:1 i plasman Holandije u finale.

Finale između Portugalije i Holandije igra se u nedelju od 20:45h, a ranije tog dana za treće mesto igraće Švajcarska i Engleska.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter