0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

PROMOCIJA U GORNJOJ VAROŠI: Sa Vukoičićem i Dostanićem stvaramo moćan Zemun! (FOTO)

Objavljeno: 05.06.19 u 12:40

Promovisani su novi trener Ratko Dostanić i sportski direktor Goran Čelar, koji su najavili povratak Zemuna među najbolje.

‘Zeleno-plavi’ su u sezoni za nama ispali u Prvu ligu Srbije, ali su današnjom promocijom najavili prve korake na putu povratka u elitni rang.

Za šefa stručnog štaba je doveden bivši trener Crvene zvezde Ratko Dostanić, koji je izrazio zadovoljstvo zbog velike energije u klubu koju oseća.

– Hvala predsedniku i svima u klubu na ukazanom poverenju. Dolazak ovde za mene predstavlja veliku odgovornost. Pred nama nije lak posao. Obećavam dobar rad i profesionalan odnos i da ćemo se potruditi da klub vratimo što pre tamo gde pripada. Ovde su bili i veći igrači i treneri od mene i velika je čast biti deo Zemuna. Svestan sam da je situacija teška, ali kada sam video kakva je energija u klubu, to me je motivisalo da dođem. Znamo da je najteže da se klub vrati kada ispadne, ali ćemo dati sve od sebe na uspemo na tom putu. Nisam neko ko puno priča, sve što imam kazaću delima. Sada je primarni cilj da oformimo ekipu, vidimo na koga računamo… Moramo da okupimo momke koji će znati da je cilj povratak u Superligu. Neće biti teško, ali ćemo dati sve od sebe i znamo da bez iskusnih igrača to nećemo moći da ostvarimo – rekao je Dostanić na predstavljanju.

Dostanića dugo nije bilo u srpskom fudbalu.

– Posle osam godina se vraćam u domaći fudbal. Nisam toliko pratio, u ovom momentu ne bih mogao mnogo da kažem o Prvoj ligi. Znam da smo zemlja bogata talentima i znam da uz vrhunski rad možemo mnogo.

(Izvor: youtube / HOTSPORT)

Sledeći korak je formiranje tima koji bi bio među favoritima za povratak u Superligu Srbije.

– Obavili smo međusobne razgovore u klubu i imam dobru sliku o timu. Svesni smo da moramo da zadržimo neke igrače i hoćemo da napravimo ozbiljnu priču, pa makar radili 24 časa dnevno. Nije sve precizirano, ali će najverovatnije plan biti da kreneno sa pripremema 17. juna i da imamo sedam nedelja do starta šampionata.

– Moramo da vodimo računa o svim parametrima. Iskoristićemo ljude koji su ovde i biće nekih malih promena. Nisam neko ko vodi čitav tim ljudi sa sobom – poručio je Dostanić.

FOTO: HOTSPORT

Novi sportski direktor biće Goran Čelar.

– Vratio sam se u svoju kuću iz koje nikada nisam ni odlazio. Sada se vraćam na prvoj zvaničnoj funkciji. Prošao sam sve selekcije ovde, od petlića i veoma sam srećan zvog povratka. Daću sve od sebe da se klub vrati gde pripada, a to je Superliga. Desilo se da je klub sticajem okolnosti, povreda, nesrećnih poraza i nekim drugih stvari ispao, ali ću dati sve od sebe da ga vratim u elitu. Čast mi je da predstavim Dostanića, trenera svetskog glasa i nadam se da ćemo se vratiti ekspresno u elitu. Velika nam je čast što je Ratko u Zemunu.

Nekoliko igrača privuklo je interesovanje, a najveće je za Nemanju Vučića.

– Tesko ćemo zadržati Vučića. Želimo mnogo, ali neće biti lako. To je igrač koji je klasu pokazao u Prvoj ligi i Superligi, povremeni reprezentativac. Mislim da je nezasluženo izostavljen sa spiska za EURO za mlade. Još je pod ugovorom i sledi nam obeštećenje od eventualne prodaje. Postoji interesovanje za još neke igrače, Kukuličića, Azemovića. Tomić je 99 posto otišao uz Kokovića. Jedan deo igrača je ostao i ide su u dobrom pravcu. Biće i iskusnih igrača i mladih, ali iz naše skole.

– Prioritet je i da omladinci uđu u kvalitetnu ligu i da se podigne nivo rada u omladinskoj školi. Ima kvaliteta u klubu, dobar je rad i uslovi i to moramo da iskoristimo.

Na kraju je Čelar pozvao navijače da budu uz klub i naredne sezone.

– Pozvao bih i navijače i Zemunce da nam pomognu da se vratimo gde pripadamo – zaključio je Čelar.

(Izvor: youtube / HOTSPORT)

Sa promocije u Gornjoj Varoši – Nemanja Lazić i Petar Lazić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter