0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

LIGA NACIJA – 1/2: Het-trik maestralnog Ronalda za plasman u finale (VIDEO)

Objavljeno: 05.06.19 u 22:50

U prvom polufinalnom meču Lige A nacija Portugalija je sa 3:1 (1:0) u Portu pobedila Švajcarsku i plasirala se u finale.

Kapa dole, majstore! Šta drugo reći? Ništa, samo mu se pokloniti. Kristijano Ronaldo postigao je tri prelepa gola kojima je Portugaliju odveo u finale Lige nacija.

Bio je to meč u kom je Švajcarska stvorila prve dve prilike, ali su Mbabu i Šaćiri zamalo bili neprecizni. Kazna je usledila u 25. minutu. Akanji je oborio Ronalda na nekih 25 metara od gola, a vedeta Juventusa sjajnim šutem pogodila za – 1:0.

Do kraja prvog poluvremena videli smo po još jednu dobru šansu na obe strane. ‘Sajdžije’ su do izjednačenja mogle u 43. minutu kada je Seferović razornim udarcem pogodio prečku, a u 45. minutu sa druge strane je debitant Žoao Feliks tukao preko gola.

Drugo poluvreme otvorila je neveorovatna situacija. Semedo je u 52. minutu oborio Zubera, a sudija Feliks Brih nije pokazao na penal. Posle kontranapada Portugalije u kaznenom prostoru Švajcarske oboren je Bernardo Silva, a Nemac je pokazao penal. Kako je igra prekinuta Brih je mogao da pogleda snimak situacije kada je oboren ‘sajdžija’ Zuber i odlučio je da poništi penal za domaćina i dosudi ga za Švajcarce. Siguran sa ‘bele tačke’ bio je Rodrigez – 1:1.

Igra se smirila i za razliku od prvog poluvremena nije bilo mnogo šansi. Kada se činilo da ćemo gledati produžetke, razgoropadio se Ronaldo. Sjajni Portugalac je prvo majstorski pogodio na asistenciju Bernarda Silve u 88. minutu, da bi u 90. minutu Guedeš uposlio ‘CR7’, a ovaj kompletirao het-trik za velikih 3:1 i finale prvog izdanja Lige nacija.

Drugi polufinalni par čine Engleska i Holandija, a utakmica se igra sutra od 20.45.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter