0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

ŠPANCI IZNELI ZANIMLJIV DETALJ O JOVIĆU: Luka je prva prava ‘devetka’ u ovoj deceniji!

Objavljeno: 04.06.19 u 17:58

Danas je i definitivno rešena višemesečna saga oko toga gde će karijeru nastaviti Luka Jović.

Srpski reprezentativac napustio je frankfurtski Ajntraht i za 60 miliona evra se preseleio na ‘Santijago Bernabeu’.

Dvadesetjednogodišnji momak iz Bijeljine ima za sobom sezonu iz snova, a logičan sled stvari bio je da se na kraju iste preseli u neki veliki evropski tim. Mnogi su stajali u redu, raspitivali se, ali je najuporniji bio Real, sa kojim je napadač ‘orlova’ potpisao ugovor na šest godina.

Veliku pažnju privukla je ova vest na Pirinejskom polustrvu, pa je tako tamošnja ‘Marka’ iznela zanimljivu činjenicu da je Jović prvi klasični napadač kog je ovaj klub doveo u prethodnih deset godina. Pre njega to je bio slučaj sa Karimom Benzemom, koji je stigao 2009. godine iz Liona. U međuvremenu su dolazili na razne vrste pozajmica Čičarito, Adebajor, Morata i Marijano, ali niko od njih nije zaradio potpisivanje ugovora.

Jović je biti i prvi igrač iz Srbije koji će u ovom veku nositi dres slavnog kluba, a pre njega, tu čast su imali Milan Janković, Predrag Spasić, Dejan Petković i Perica Ognjenović…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter