0
Košarka

VRUĆE LETO U NBA: Teška odluka čeka Irvinga, da li će ponovo pasti u senku Lebrona?!

Objavljeno: 03.06.19 u 12:54

Tektonske poremećaje doživljavaju Los Anđeles Lejkersi u prethodnim nedeljama. Izgleda da nove slede.

Činilo se da su dolaskom Medžika Džonsona i generalnog direktora Roba Pelinke došli bolji dani za Lejkerse, ipak, klub još jednom nije uspeo da dođe do mesta koje vodi u plej-of iako je doveo u svoje redove ‘kralja’ Lebrona Džejmsa. ‘Jezerdžijama’ nastavljaju da tonu lađe, tako je umesto Luka Voltona koji je izgubio poverenje u svlačionici na užarenu klupu seo Frenk Vogel. Ipak, prave promene tek predstoje ovog leta.

Čini se da ćemo imati ponovo priliku da na delu vidimo dinamični duo Karji Irving – Džejms. Odličnom pleju narednog leta predstoji otvorena opcija da postane slobodni agent, ukoliko odluči da izađe na tržište očekuje ga težak izbor, da li se ponovo vratiti kod Džejmsa ili pokušati u drugom klubu. Pored Lejkersa za njega su interesovanje pokazali i Bruklin Netsi, ali i Njujork Niksi. Ipak, malo je verovatno da pređe u Bruklin koji već ima dobre igrače na njegovoj poziciji.

Druga opcija je znatno realnija. Lejkersi će nezvanično pokušati da premeste Lonzo Bola u nadi da će za njega dobiti nešto bolje, a to bi otvorilo prostora za povratak Irvinga  u senku Lebrona iz čije je zahtevao da izađe 20016. godine. Kada je usledio trejd u Boston gde nije opravdao ulogu lidera koja mu je dodeljena. Zato je opravdana tvrdnja da mu više leži uloga pomoćnog igrača nego lidera. 

Treća opcija mogla bi da bude selidba u Njujork koji želi da upari Durenta i Irvinga u pokušaju da konačno isplivaju sa dna i postanu konkurentni. Niksi bi prvo trebalo da ubede Kevina Durenta da potpiše da bi imali čime da ‘upecaju’ Irvinga, a to će biti težak zadatak. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter