0
Domaći fudbal

FUDBAL ZA PRIJATELJSTVO: Deca iz Srbije imala priliku da sa mališanima iz celog sveta pokažu Robertu Karlosu svoje veštine!

Objavljeno: 03.06.19 u 12:18

Finalna utakmica Svetskog prvenstva “Fudbla za prijateljstvo” je odigrana na UEFA terenu koji se nalazi na trgu Plaza Maijor.

Regularan tok je završen nerešeno, 1: 1 i ekipa Antiguan Rejser je pobedila na turniru nakon boljeg izvođenja penala. Pobednički tim su činila deca iz : Bosne, Azerbejdžana, Italije, Irana, Turkemeinstana i Kipra.

Finalu su prisustvovali predsednik Upravnog odbora Gazproma Viktor Zubkov, zvezde fudbala Roberto Karlos i Marko Materaci izvršni direktor Omladinske akademije FK Barcelona Mikuel Puig, zatim fudbaleri Andrej Aršavin, Aleksej Smertin, Dmitri Šajev, kao i UEFA ambasadori Selia Sašić i Rikardo Karvaljo. A

– Program Fudbal za prijateljstvo ima važnu misiju promovisanja koncepta jednakosti svih kultura sveta među decom. Ako će naša deca naučiti kako da budu prijatelji, poštuju svakoga i zaboravljaju na razlike,moći će da izgrade bolju budućnost, kaže legenda Roberto Karlos.

Ove godine na Svetskom prvenstvu u “Fudbalu za prijateljstvo” učestvovalo je 32 međunarodna tima prijateljstva. Ujedinili su se dečaci i devojčice različitih nacionalnosti i fizičkih sposobnosti. Srbiju su predstavljali fudbaleri Omladisnke škole FK Crvena zvezda: Andrej Mladenović, Stefan Pjanović, Miloš Ostojić i po prvi put devojčica, Anđela Milovanović, koja je sa svojim timom došla do polufinala.

– Presrećna sam, za mene je ovo ostvarenje sna. Naravno žao mi je što nismo ušli u finale, ali i ovo je veliki uspeh. Predivan je osećaj pogotovo što sam ja prva devojčica koja je izabrana da predstvalja zemlju I klub. U Madridu sam upoznala mnogo drugara iz celog sveta, svi se divno družimo, razmenjujemo iskustva, za sve nas je ovo nezaboravan događaj. Sutra ću uživati i na finalnoj utakmici Lige šampiona, izjavila je vidno uzbuđena Anđela Milovanović

Mladi učesnici programa glasali su i odlučili da dodele nagradu “Kup devet vrednosti” FK Liverpul. To je nagrada koja se dodeljuje svake godine društveno odgovornom fudbalskom klubu. U 2015. godini prvi put je napravljen Kup devet vrednosti od strane čuvenog nemačkog vajara Ačima Ripergera. Kup prikazuje mladog igrača koji drži našu planetu u obliku lopte u rukama.

Na kraju ceremonije dodele nagrada pobednicima, svi učesnici su otišli na stadion Metropolitano da gledaju finale UEFA Lige šampiona 2019. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter