0
Evrokupovi

LIGA ŠAMPIONA: San je dosanjan – Liverpul je šampion Evrope! (VIDEO)

Objavljeno: 01.06.19 u 22:58

Liverpul je u Madridu šesti put postao šampion Evrope.

Rezultatom 2:0 izabranici Jirgena Klopa porazili su Totenhem.

Obećavajuć početak imao je finalni meč Lige šampiona, ali u tom svetlu nije nastavljan duel Totenhema i Liverpula. Svega 22 minuta igralo se na Vanda Metropiltanu kada je Damir Skomina pokazao na kreč. Sadio Mane je pokušao da centrira, a isprečio se Sisoko.

Lopta ga je udarila u predelu pazuha, zakačila deo ruke i sumnje nije bilo kog slovenačkog sudije, ali i VAR arbitara. Penal je izveo Mohamed Salah i bez većih problema savladao Lorisa za vođstvo već od 2. minuta meča. To je ujedno bio najbrži penal u istoriji finala evropskih takmičenja.

Rano vođstvo Liverpula doprinelo je opuštenijoj igri izabranika Jirgena Klopa. Nekoliko minuta zatišja pa ozbiljan pokušaj Aleksandera Arnolda, iako sa velike udaljenosti od čak 30 metara. Lopta je prošla tik pored stative gola Iga Lorisa.

Minut kasnije usledio je prekid, odnosno utrčavanje delimično obnažene navijačice.

Na velikim mukama bili su igrači Totenhema. Nikako puleni Maurisija Poketina nisu uspevali da dođu do dobre prilike, a iz daljine je Liverpul još jednom ozbiljno zapretio, ovoga puta preko Endija Robertsona. Prvo poluvreme je završeno bez prilika pred golom koji brani Alison Beker.

Prvi put Pevci su zapretili u 52. minutu. Eriksen je odlično uposlio Vinksa u kontri tri na tri, ali je pomenuti igrač izgubio loptu kada je pokušao da predribla Robertsona u izglednoj poziciji.

U 69. minutu Liverpul je propustio šansu da duplira prednost. Mane je odlično istrčao, uposlio Salaha koji je nastavio do Milnera, a on je gađao malo pored gola iako je imao otvorenog Origija. Totenhem je prvi udarac u okvir gola imao u 73. minutu kada je Dele Ali pokušao da lobuje Alisona, nedovoljno dobro.

Usledio je period igre koji je u potpunosti pripao Totenhemu. Najbolju priliku Poketinovi izabranici nisu iskoristili u 79. minutu kada je Tripije centrirao, a udarac glavom Alija završio iznad gola. Minut kasnije ponovo je zapretio Totenhem, Son je gađao iz daljine, a zatim i Moura nakon što je Alison odbio loptu.

Sve je rešeno u 87. minutu pogotkom Divoka Origija. Belgijanac je trećim golom u Ligi šampiona ove sezone zapečatio sudbinu Totenhema u finalu. Nakon kornera su defanzivci tima iz Londona blokirali pokušaj Van Dajka, ali nisu uspeli da je izbace daleko od gola. Matip je uposlio Origija koji je iz prve gađao, ispod noge Aldervejrelda i savladao Lorisa.

TOTENHEM – LIVERPUL 0:2 (0:1)
/Salah 2pen, Origi 87/

Stadion: Vanda Metropolitano u Madridu.
Kapacitet: 67.829 sedišta.
Sudija: Damir Skomina (Slovenija).

TOTENHEM (4-2-3-1): Loris – Tripijer, Aldervejreld, Fertongen, Rouz – Sisoko (od 74. Dajer), Vinks (od 66. Moura) – Son, Eriksen, Ali – Kejn.
Klupa: Gazaniga, Vorm, Sančez, Fojt, Dejvis, Orije, Dajer, Voker Piters, Vanjama, Moura, Lamela, Ljorente.
Trener: Maurisio Poketino

LIVERPUL (4-3-3): Alison – Aleksander Arnold, Van Dajk, Matip, Robertson – Fabinjo, Henderson, Vajnaldum (od 62. Vajnaldum) – Salah, Mane, Firmino (od 58. Origi).
Klupa: Minjole, Lovren, Milner, Gomez, Staridž, Moreno, Lalana, Okslejd Čemberlejn, Šaćiri, Bruster, Origi, Keleher.
Trener: Jirgen Klop

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter