5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Zvezda dovela Pankova, a šta je on doneo Zvezdi?!

Objavljeno: 01.06.19 u 14:12

Fudbaleri Crvene zvezde dobili su prvo pojačanje pred novi pohod na Ligu šampiona. Otkrivamo vam o kakvom se kalibru igrača radi. 

U redove srpskog šampiona i finaliste Kupa Srbije stigao je odlični štoper Radovan Pankov. Šta je to što zvezda dobija u novom pojačanju? Pankov će imati žestoku konkurenciju u pokušaju da se nametne šefu stručnog štaba Crvene zvezde Vladanu Milojeviću jer će za jedno od dva mesta pored njega konkurisati i Vujadin Savić, Srđan Babić i Nemanja Milunović.

Ipak, prostor bi mogao da se napravi prodajom jednogod trojice već dostupnih igrača, a ukoliko je verovati spekulacijama u medijima crveno-bele bi ovog leta mogao da napusti odlični Vujadin Savić. Ukoliko ‘Giška’ bude napustio crveno-belo jato, bedem ispred gola Milana Borjana ostaće u sigurnim rukama.

FOTO: STARSPORT

Zlatni ‘orlić’ je karijeru počeo u Vojvodini. Bio je primećen i u dresu ‘stare dame’ ali je tadašnji pokušaj da ga Zvezda dovede propao i štoper je potpisao za Ural. Nastupao je i za Aek iz Larnake, a proteklu godinu proveo je u Radničkom iz Niša gde je bio ubedljivo jedan od najboljih igrača. Pankov je za Radnički odigrao 42 meča, postigao je i pet pogodaka, od kojih je jedan bio prvenac Radničkog u Evropi nakon 35 godina.

U Radničkom je sa Crnomarkovićem činio nepremostiv zid za mnoge srpske napadače, upravo su njih dvojica među najzaslužnijima što Radnički na Čairu nije zabeležio nijedan poraz prošle sezone. Crvena zvezda već ima odlične štopere, a u medijima se pominje mogućnost angažovanja i inostranih pojačanja na toj poziciji, a upravo bi u timu sa ‘Marakane’ Pankov mogao da pokaže sav svoj kvalitet.

FOTO: STARSPORT

Radi se o štoperu koji se odlično snalazi u šesanestercu, poseduje vrhunsku igru leđima, a ni skok igra i udarac glavom mu nisu ništa lošiji, nedostatak visine nadoknađuje snagom i borbenošću. Formacija Vladana Milojevića 4-2-3-1 odgovaraće novajlji i neće mu trebati mnogo vremena da se privikne na novi tim. Radi se o mladom fudbaleru koji će sa 23 godine nesumnjivo predstavljati igrača za velika dela u budućnosti, ali takođe i fudbalera koji može odmah da odgovori izazovu kakav je igranje u Ligi šampiona. Ono što je do sada pokazao jeste da se radi o fudbaleru koji se ne plaši izazova i koji sija pod pritiskom.

0
0

5 Komentara

  1. NAJVEĆE POJAČANJE ZA ZVEZDU BI BULO DA JE MILOJEVIĆ OTIŠAO !!! ON JE JEDAN OD NAJLOŠIJIH U ZVEZDINOJ ISTORIJI ALI JE IMAO SREĆE SA PAR KVALITETNIH IGRAČA (MARIN I BORJAN) PA JE NAŠA ZVEZDA IPAK NEŠTO POSTIGLA OVE GODINE III DA NIJE NJIH DVOJICE BILI BI 3.U NAŠEM PRVENSTVU I ISPALI BI JOŠ U 2. KOLU KVALIFIKACIJA ZA LŠ !!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Ajmo dežurni kritičari,navalite,sve stručnjak do stručnjaka. Ovaj sajt jeokupiralo pet-šest forumaša koji sve znaju,a u stvari samo kontriraju.

    0
    0
    Odgovori
  3. Šta znači u fudbalu igra leđima?
    To je košarkaški termin, a vaš novinar neka samo poseti navijčke portale i forume, i naći će mnogo bolje i stručnije analize Pankova.
    Ako se ovo njegovo može nazvati analizom.
    Sve najbolje.

    0
    0
    Odgovori
  4. Opet u zvezdi prelazni rok rade redari i cepaci karata.ovaj ce igrati al ne znam kad.to zna i interesna grupa al mora da se dovede 15 igraca pa bilo kakvih.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter