0
Domaći fudbal

FOTO: Vallettafc.net

VREME JE ZA POVRATAK U SRBIJU: Trener Danilo Dončić napustio Maltu gde je bio živa legenda!

Objavljeno: 31.05.19 u 15:30

Srpski stručnjak je na prelepom ostrvu usred Sredozemnog mora prvo briljirao golovima, a potom je kao trener Valetu doveo do dve duple krune.

Posle više od dve decenije srpski fudbalski trener Danilo Dončić (50) napušta Maltu. Kao igrač, ostavio je neizbrisiv trag u fudbalu ove ostrvske zemlje osvojivši veliki broj šampionskih titula, nekoliko puta je bio prvi strelac lige, i dalje je najbolji strelac Slijeme svih vremena…Titule, nagrade, lovorike. Ime Danila Dončića zlatnim slovima upisano je u istoriju fudbala na Malti. Ljubitelji fudbala u našoj zemlji pamte njegove igre i golove u kruševačkom Napretku, Čukaričkom i Beogradu sa Karaburme. Put ga je kao igrača vodio i u Portugaliju u Bugarsku.

– Došlo je vreme za nove izazove-kaže Dončić.-Osvojio sam kao igrač i trener sve što je bilo moguće na Malti. Dostigao sam vrh i smatram da je prirodno da svoj trenerski i životni put nastavim u drugoj sredini.

Po okončanju karijere, Dončić je seo na užarenu trenersku klupi i u svoj CV upisao da je i kao šef struke radio u Etnikos Ahnasu na Kipru, u Al Najmi u Bahreinu, bio je pomoćni trener u sofijskoj Lokomotivi i grčkoj Kavali dok je ove timove predvodio Dragan Okuka. Na Malti je pored Valete, sa kojom je u poslednje dve sezone uzimao duplu krunu i predvodio tim u kvalifikacijama za Ligu šampiona, vodio i Florijanu, Mostu, Slijemu…

– Vraćam se u Beograd, najpre da se odmorim a potom i odlučim šta i kako sa trenerskom karijerom – kaže Dončić koji poseduje UEFA profi licencu.. Imam nekoliko ponuda iz naše zemlje i inostranstva. Nadam se da ću doneti ispravnu odluku i nastaviti dalje moj fudbalski put.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter