0
ATP

FOTO: STARSPORT

ROLAN GAROS: Đerea skupo koštalo neiskustvo, Nišikori u osmini finala…

Objavljeno: 31.05.19 u 17:35

Japanac Kei Nišikori pobedio je Lasla Đerea u trećem kolu Rolan Garosa sa 3:2 u setovima (6:4, 6:7, 6:3, 4:6 i 8:6).

Malo je falilo da Laslo Đere napravi rezultat karijere. Bio je na korak do plasmana u osminu finala gren slema, ali ga je skupo koštalo neiskustvo. Imao je Srbin u poslednjem setu dva ‘brejka’ prednosti, ali…

Naš teniser je odlično otvorio set, prvi je stigao do ‘brejka’ za vođstvo 3:2, ali je Nišikori odmah uzvratio i izjednačio na 3:3. U desetom gemu Japanac je ponovo oduzeo servis Srbinu i osvojio je prvi set – 6:4.

Drugi set nije počeo baš najbolje za Đerea, Nišikori je stigao do trećeg ‘brejka’ na meču i poveo je sa 4:1. Srećom, naš teniser je u sedmom gemu uzvratio ‘brejkom’ i kasnije set odveo do taj-breka. Borbu za set obeležio je veliki broj mini-brejkova, a na kraju je slavio Đere 8:6 za 1:1 u setovima.

Najkraći period meča bio je treći set. Nišikori je našem teniseru oduzeo dva servisa i sa 6:3 stigao je do prednosti u setovima – 2:1.

Četvrti set počeo je dosta čudno, Đere je prvo ‘brrejknuo’ Japanca, ovaj vratio ‘ribrejkom’, a onda Srbin ponovo oduzeo servis rivalu. Dovoljno je to bilo našem teniseru da izjednači u setovima – 2:2.

Prava drama nastala je u petom odlučujućem setu. Popularni Lacika je sjajno otvorio period, sa dva ‘brejka’ stigao je do prednosti 3:0. Nažalost, neiskustvo igranja ovako velikih mečeva Đerea je koštalo pobede. Kei je uspeo da vrati dva ‘brejka’ i stigne do izjednačenja 4:4. Meč se kasnije igrao na razliku, a posle četiri i po sata igre Nišikori je slavio sa 3:2 u setovima u poslednjem 8:6 u gemovima.

Sledeći rival Japancu biće Benoa Per.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter