6
Domaći fudbal

FOTO: Printscreen

POGREŠNA PROCENA ILI: Škotski mediji potcenili Zvezdu, priželjkuju je Seltiku…

Objavljeno: 30.05.19 u 19:37

Kako u Srbiji, tako i u Škotskoj mediji se već bave spekulacijama vezanim za put svog šampiona ka Ligi šampiona, a čini se da su se malo zaneli…

Odavno smo napravili ‘lakši’ i ‘teži’ put Crvene zvezde do Lige šampiona, a nešto slično danas su napravili škotski mediji, tačnije portal ‘Footballscotland’ koji se bavio putem Seltika do ‘elite’. ‘Kelti’ kreću baš kao i crveno-beli od prvog kola kvalfikacija, ali će biti povlašćeni do poslednjeg kola. U prethodnom pokušaju Seltik nije uspeo da se dočepa Lige šampiona, te se zbog toga prave ‘lakši’ i ‘teži’ put. Čini se po napisanom da su Škoti nešto slabije upućeni u igre mogućih rivala ‘detelina’.

Tako je ‘Footballscotland’ za prvo kolo kvalfikacija Seltiku poželeo Saburtalo iz Gruzije, mada se svakako čini da od dalekog puta na istok Evrope četa Nila Lenona može dobiti slabijeg i bližeg rivala poput Linfilda ili recimo šampiona Velsa ili Farskih ostrva. Za ‘minu’ kolege sa ‘ostrva’ su izabrale Sarajevo uz konsataciju da rivali ne mogu biti Rozneborg, Crvena zvezda i BATE Borisov. Ispustili su to da su sigurno mnogo veće mine od Sarajeva prvak Rumunije Kluž, Poljske Pjast ili Ferencvaroš iz Mađarske.

U drugom kolu Škoti su bili nešto ‘ozbiljniji’, te su kao poželjnog protivnika stavili AIK iz Stokholma, mada se čini da će i ovde biti lakših rivala, al ajde… Za nepoželjnog stavili su prvaka Izraela Makabi.

FOTO: STARSPORT

Novi greh napravili su u željama Seltiku za treće kolo kvalfikacija za Ligu šampiona. Tu su mu poželeli Crvenu zvezdu. Ruku na srce, ‘Kelti’ bi u ovom dvoboju sigurno bili favorit, ali je veliko pitanje da li je šampion Srbije taj idealan rival. Izgleda da su Škoti zaboravili da je Crvena zvezda prošogodišnji učesnik Lige šampiona i tim koji je pobedio finalistu ovog takmičenja Liverpul sa 2:0. Za tim za izbegavanje stavili su prvaka Bugarske Ludogorec, te su pokazali da apsolutno ne prate šta se dešava na ostalim fudbalskim meridijanima, jer je četa Vladana Milojevića zimus održala dobru lekciju ‘komšijama’ na pripremama u Beleku, mada tim iz ‘lude šume’ može opasno da se pojača.

Greška je napravljena i u četvrtom kolu gde su novinari ovog portala Selitku poželeli Slaviju iz Praga, a recimo da izbegnu Jang Bojs. Po našem skromnom mišljenju bogati Česi su kvalitetniji od šampiona Švajcarske, a da na pričamo da su zaboravili ambiciozog šampiona Grčke PAOK iz Soluna.

Podsetimo, žreb za prvo i drugo kolo kvalfikacija za Ligu šampiona na programu je 18. juna u Nionu.

0
0

6 Komentara

  1. Varate se ako mislite da je pogrešna procena racionalnih Škota o vrednosti Zvezde! Škotska nije preko sveta i oni su mogli veoma lako da se uvere u nizak kvalitet Zvezdine igre koju je ona prikazala u akcionim spektaklima u grupnoj fazi LŠ, gde je osvojila poslednje mesto u grupi uz ponižavajuću gol razliku! Njena igra je u zapadnoj štampi proglašena za hit komediju! Takođe škotski skauti su se osvedočili u raspad sistema od Zvezdine igre u SLS, kao i u polufinalu i finalu kupa! Kao potvrda ove njihove procene, na ruku im ide činjenica da je interesna grupa koja vodi Zvezdu, mimo zdravog razuma, zadržala trenera-štetočinu Milojevića! Najveća garancija za Seltik je ostanak Milojevićana klupu Zvezde!

    0
    0
    Odgovori
    • Priča navijač kluba, čiji klub je za dva učešća u LŠ skupio manje bodova od ovog učešća, kog naziva komedijom. Pobedu nad Liverpulom smatra nameštaljkom, a svaku Zvezdinu pobedu sumnjivom. Uz sve to njegov klub je imao 30 bodova manje od tima koji se raspada. Šta reći a ne zaplakati!

      0
      0
      Odgovori
      • Tebi je vrućina od bureka udarila u glavu pa ne gledaš na stvari trezveno! Ja ne navijam za onaj klub u nekrofilskim dresovima već za Zvezdu od vremena dr Pižona, ali pokušavam da budem realan. Vrlo sam razočaran time što Zvezda celu sezonu nije imala igru. Ko je za to kriv?! Pa, valjda trener a ne ja Ili ti! Milojević je imao na raspolaganju najbolji izbor igrača u SLS, a on je stalno forsirao samo određene igrače limitirane po znanju i brzinski inferiorne! Neki igrači kao Hajdin, Vulić, Vukanović, Jevtović, Joveljić ili Jirka nisu ni dobili šansu celog proleća pored tih limitiranih igrača koje je forsirao Milojević! Znaš li ti da je “trener godine” poslao Zvezdine bisere u čak treću ligu da se “kale”, kao npr. Terzića, Erakovića, V. Nikolića i Stanojeva, jer nisu mogli dobiti šansu od gromada poput Stojkovića, Savića, Jovičića, Čaušića, Bena, Boaćija i Ebesilia! Kako da verujem u ovakvog trenera?! Rasterao je publiku sa Marakane, po tome vidiš koliko mu veruju navijači!

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter