0
Američki fudbal

NFL: Sezona 2021 pod znakom pitanja, najavljen lokaut

Objavljeno: 30.05.19 u 18:10

Nova sezona u najjačoj svetskoj ligi u američkom fudbalu započeće u avgustu predsezonskim utakmicama, i ona će, ukoliko svet ne zadesi neka kataklizma ili liga neočekivano uđe u finansijske probleme, biti odigrana prema rasporedu, isto bi trebalo da se dogodi i sa onom koja će biti održana godinu dana kasnije, ali je sezona 2021 već sada pod velikim znakom pitanja.

Naime, kolektivni ugovor između NFL-a i NFLPA (Asicijacija Igrača NFL-a) ističe 2021. godine, NFLPA želi da uslove za igrače digne na novi nivo, a ako je gledati po nekim prošlim vremenima, ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi sezona bila skraćena, ili ekipe odluče da je započnu sa amaterima.

U prilog tome govori i mejl koji je NFLPA poslala igračima u kojima ih obaveštava da štede novac i da se pripreme za štrajk 2021. godine koji bi mogao da potraje čak godinu dana.

Poslednji štrajk u NFL-u imali smo 2011. godine tokom međusezone, pa se nije odrazio na samo takmičenje, dok je poslednji put štrajk imao uticaja na samu sezonu davne 1987. godine, kada su utakmice treće nedelje odložene, dok su četvrtu, petu i šestu odigrale takozvane „rezerve“. Ta sezona je poslužila kao inspiracija za čuveni film „Rezerve“ (The Replacements) sa Kijanu Rivsom u glavnoj ulozi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter