11
Domaći fudbal

BORJAN ‘PECNUO’ GOLMANA PARTIZANA: Bolji sam od Vladimira Stojkovića!

Objavljeno: 29.05.19 u 20:05

Čuvar mreže Crvene zvezde nema dilemu da li je bolji od iskusnog golmana na golu najvećeg rivala.

Milan Borjan ove sezone dobitnik je nagrade ‘Ilija Pantelić’ za najboljeg golmana u Superligi Srbije i istakao je da je ponosan što je laureat trofeja koji nosi ime legendarnog golmana.

– Pre tri godine trijumfovao sam kao golman Radničkog iz Niša, ovo mi je sada drugo piznanje koje dobijam kao član najtrofejnijeg srpskog kluba. Naravno, najteže je bilo te prve sezone, jer sam imao mnogo više posla, nego kasnije kada sam stao na gol Crvene zvezde. Stigao sam u Niš kad smo bili pretposlednji na tabeli, imali smo neverovatnu prolećnu polusezonu sa Milanom Rastavcem na klupi, ostavili smo Radnički u ligi, primili najmanje golova i bilo je logično da prigrabim priznanje za najkorisnijeg golmana prvenstva – rekao je Borjan.

Nema dilemu da li je najbolji golman u Srbiji.

– Bolji sam golman od Vladimira Stojkovića. To ne znači da ga ne cenim kao čoveka. On je sjajan momak, znamo se i privatno, o njemu mislim sve najbolje. Veoma ga poštujem, kao što poštujem i Sašu Ilića. Sale je legenda srpskog fudbala, način na koji su ga navijači ispratili u penziju dovoljno govori o njegovoj veličini. Iskreno, žao mi je što se oprostio. Mislim da je lagano mogao još dve godine da igra fudbal na vrhunskom nivou – istakao je Borjan.

Milan Borjan UEFA Champions Legaue football match between Crvena Zvezda and Napoli in Belgrade, Serbia on September 18. 2018. (credit image & photo: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic)

Kako je istakao, ostala je žal jer nije branio za Srbiju, već to čini u dresu reprezentacije Kanade.

– Postoji i dalje neka mala žal za reprezentacijom Srbije, ali Kanada je učinila mnogo za mene i moju porodicu i ovo je bio jedini način da joj se odužim. Onda kada nam je bilo najteže, oni su nas prihvatili i ponudili nam krov nad glavom. Kanadski fudbal napreduje u poslednje vreme. Sada je Savez u saradnji sa FIFA-om osnovao ligu koja broji sedam klubova. To je veliki korak ka popularizaciji ovog sporta i tribine će iz godine u godinu biti sve punije – rekao je Borjan.

Osvrnuo se i na kiks u finalu Kupa Srbije, kojim je Partizan osvojio trofej.

– Ne opterećujem se previše greškom u finalu Kupa. Neću dozvoliti da mi ta jedna situacija utiče na samopouzdanje i da baci senku na sve ono što sam uradio tokom cele sezone. Desi se, bože moj. I najbolji greše. Krenuo sam na loptu posle centaršuta Pantića i napravio sam procenu da ću sigurno da je uhvatim. Došlo je do sudara sa Milunovićem i nisam mogao da intervenišem. Ostojić je to iskoristio i pogodio mrežu. Nema veze, idemo dalje. Naučio sam da se borim sa problemima i siguran sam da ću i ovo brzo prevazići. Jedva čekam početak nove sezone u kojoj želimo još jednom da napadnemo Ligu šampiona i duplu krunu u domaćem prvenstvu – poručio je Borjan.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

11 Komentara

  1. Stojkovića ljudi vređaju zbog navijačkog opredeljenja i boje kluba koje brani, ali bih podsetio Borjana koji je kvalitetan golman, sklon kiksevima i golman koji ume *dobro* da pogreši da golman Stojković ima više utakmica u reprezentaciji SRBIJE nego što pomenuti Borjan ima odigranih u ligi Srbije i zato BORJANE nije lepo i korektno govoriti o Stojkoviću sa nipodaštavanjem jer ipak možemo da mrzimo ili volimo tog istog Stojkovića, možemo da ga poštujemo ili ne ipak je taj STOJKOVIĆ – fudbalski mnogo dao SRBIJI i zbog toga Borjane moraš da govoriš sa poštovanjem o tom istom Stojkoviću jel ti jasno.

    0
    0
    Odgovori
  2. Borjane, kralju….zvezdasi te vole i ne treba da brines!!! Desi se greska svima…a to sto si kiksnuo, kupio si upravi partizana jos godinu dana u foteljama, tako da na kraju ispadne da si uradio vise za Zvezdu nego sto mislis u svakom sucaju…nikada niko od zvezdasa nije sumnjao u tvoj kvalitet!

    0
    0
    Odgovori
  3. Ahahaha, dobar vic, kao da je gargamel rekao bolji sam od velikog strumpfa, ahahaha, pozdravcic.

    0
    0
    Odgovori
  4. Stojke je najbolji srpski golman.A sto ga delije mrze sto je presao u Partizan to je emotivan a ne realno.Realno Stojke najbolji da je i dalje u cz hvalili bi ga kao najboljeg.

    0
    0
    Odgovori
  5. Daj Milane ne kaki ko sjajan momak Mustafa dovoljno nadimak govori o njemu mnogo je los i kao golman, sportista i kao covek mnogo los

    0
    0
    Odgovori
    • Boli tebe srbine sto je stojkovic sutnuo zvezdu,sto je uvideo koni kriminalci vode klub,pa je po tome tebi los covek,on je bolji od svakog vaseg igraca zvezde kao covek,a pogotovo kao sportista,a bas borjan nije mu ni do cukljeva na nozi,borjan je nizerazredni golman za stojkovica

      0
      0
      Odgovori
      • Za ovog srbina odgovor Mustafa je jednom prodao veru prodace je opet a sto se tice kriminalaca prvo ocistite svoje dvoriste pa onda gledajte u tudje a Mustafa Borjanu ni pertle ne moze da mu veze

        0
        0
        Odgovori
        • Koje li si ti vere nesreco jedna,moze samo stojkovicu da se pokloni i pertle da mu vezuje kad god mu popuste.

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter