0
Auto Moto

OVO JE JEDNOSTAVNO BRUTALNO: Luđe priče ne postoje – ‘Hej, pogledajte, eno ga moje uvo u travi!’

Objavljeno: 27.05.19 u 00:05

Pisali smo već o oproštaju koji je Niki Lauda dobio od strane Formule jedan, a u poslednjih par dana isplivavaju Laudine „fore i fazoni“, od kojih smo rešili da izdvojimo tri najbolje i najbrutalnije.

Pre šest godina Lauda je dao intervju „Sudojče Cajtungu“, i tom prilikom otkrio jedan zaista sjajan detalj. Austrijanac je 1976. godine doživeo veliku nesreću na trci na Nirburingu tokom koje je mogao da izgubi život. Srećom po njega i ljubitelje Formule, preživeo je, a onda je 2013. godine odlučio da ispriča jednu priču koja će propisno nasmejati sve ljubitelje ovog sporta, ali i crnog humora.

– Bila je u pitanju jedna voditeljka američkog jutarnjeg TV programa. Došli su na Nirburgring, i ta žena, visoka, plava, zgodna, želela je da uradi intervju na istom mestu gde se dogodio incident. Svi su bili kao „Oooh, on će sigurno da plače, biće emotivna trenutak“. No, ja sam uzeo mali kroasan (originalno kipferl) sa sobom iz hotela i pre intervjua sam ga stavio u travu. Ona je počela sa „Gospodine Lauda, kako je biti ovde…“, a ja sam je zaustavio, rekao „Samo trenutak“ i napravio par koraka ka travi. Kada me je pitala šta to radim rekao sam „Oh, gledajte, evo ga moje uvo!“. Ona je prebledela i pogubila se. Morali smo da krenemo iz početka, otkrio je Lauda.

Druga priča deo je teksta Najdžela Robaka, jednog od najpriznatijih novinara kada je u pitanju Formula jedan.

– U maju 2006. godine Lauda i Arturo Mercario, zajedno sa Bernijem Eklestonom i Nikijevim sinom Matijasom otišli su do mesta gde se dogodila nesreća. Napravljene su brojne fotografije, stoji u tekstu, nakon čega je pređeno na opis nečega što možemo jednostavno a okrarkterišemo kao čistu pobedu crnog humora: 

– Godinama su novinari pokušavali da me vrate ba Bergverk, možda nadajući se da će me preplaviti emocije i da ću početi da plačem. Nažalost, uvek sam bio bliži rečenicama poput „Ah, da, mesto za roštilj…“. 

Na sličan „kalup“, ali ništa manje duhovita nije ni treća priča:

Sid Votkins je možda i najpoznatiji doktor u istoriji Formule jedan. Punih 26 godina bio je zadužen za bezbednost vozača i jedan je od onih koji su spasili brojne živote – između ostalih Miku Hakinena, Rubensa Barikela, Gerharda Bergera… Urbana legenda glasi da je jednom prilikom Lauda trebalo da govori na nekom skupu ili večeri koju je organizovao Votkins, a doktor ga je najavio sledećim rečima:

– Čovek koji bi imao četiri šampionske titule u Formuli jedan, samo da nije odlučio da svrati na roštilj na Nirburgringu.

Lauda je preminuo u ponedeljak u svojoj 70. godini života.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter