0
ATP

RG: ‘Maratonac’ Janko pokazao veliko srce, ali je posle pet setova Dimitrov ipak odoleo!

Objavljeno: 26.05.19 u 15:26

Srpski teniser Janko Tipsarević odigrao je sjajan meč na otvaranju Rolan Garosa, ali nije uspeo da savlada Grigora Dimitrova iz Bugarske – 3:2 (6:3, 6:0, 3:6, 6:7, 6:4).

Veliki je borac Janko Tipsarević, a to je pokazao još jednom ovog popodneva u Parizu. Prošao je mnogo toga u poslednjih nekoliko godina, povrede i operacije gotovo su mu okončale karijeru, ali se nije predao.

Da nikada ne odustaje, video je i Grigor Dimitrov, koji je posle sat vremena borbe vodio sa 2:0 u setovima i to dobivši ih sa 6:3 i 6:0. Činilo se da je Jankov kraj vrlo blizu.

Međutim, posle dobijenog medicinskog ‘tajm-auta’,zaigrao je tenis ‘kao nekada’, počeo da pogađa sve na terenu i očas posla dobio treći set sa 6:3, a onda posle velike borbe u četvrtom i ‘taj-brejka’, osvojio i njega za potpuno izjednačenje.

Međutim, snage je ponestalo u odlučujućem, petom setu. Držao je Tipsarević svoj servis do 4:4, a onda poklekao, Dimitrov je napravio ‘brejk’ i u narednom uspešno servirao za trijumf više od tri sata borbe, iako je Srbin imao ‘brejk’ loptu.

Bugarin će u narednom kolu igrati protiv Marina Čilića, koji je ranije danas savladao Tomasa Fabijanija iz Italije posle tri seta.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter