0
ATP

‘AKO NE UĐEM U TOP 100, ODUSTAJEM’: Tipsarević otvoreno o penziji posle ispadanja sa Rolan Garosa

Objavljeno: 26.05.19 u 18:22

Srpski teniser je danas odigrao odličan meč protiv Grigora Dimitrova, ali je posle pet setova ipak morao da pruži ruku Bugarinu.

Nakon tog meča, Janko Tipsarević je otvorenije nego ikada pričao o svojoj karijeri i koliko bi još mogao da igra.

– Imao sam sreće zato što Grigor nije uspeo da zatvori meč kako je trebalo u trećem setu. Sigurno je bilo tu i mešanih emocija jer ja vodim u međusobnom skoru, osetio sam šansu… Ne kažem da se uplašio, ali da nije isti kao u drugom setu. Igrao sam dobro, hrabro, a on je napravio grešku – na početku meča je bio agresivan, terao me da trčim levo-desno i ja se tu nisam snalazio, ali je posle zaigrao pasivnije, što sam ja iskoristio i podržao dobrim servisom. U petom setu mi je malo nestalo goriva, šteta što on nije malo popustio, igrao je na vrlo visokom nivou ceo peti set. Ne osećam da sam ja napravio neki propust, jednostavno nije pao njegov nivo – analizirao je meč u izjavi za ‘SportKlub’.

Posle drugog seta je ponovo imao problema sa povredom, zbog čega je tražio medicinski ‘tajm-aut’ i morao je da popije lek.

– Krajem prvog seta progutao sam još jednu dozu lekova protiv bolova, četvoroduplu, 200 miligrama više nego što bi trebalo, onda sam i slagao doktora na terenu, te mi je dao i paracetamol. Počelo je to da radi i kuk me je manje boleo. Od operacije pre dve godine desna noga mi nije zdrava, ja taj bol izdržavam i ne znam je li on slab ili jak… Međutim, uvek se dešava da pri većim naporima nesvesnom kompenzujem, pa levom nogom više vučem, trčim i cimam. Na početku godine me je mučilo koleno, pre nekih mesec-mesec i po dana kuk – to se vraća i nestaje, taman sam u Majamiju i Hjustonu mislio da je OK, ali sada opet… Nadam se da ću imati više sreće na travi – dodao je Tipsarević i otkrio da bi uskoro mogao da završi karijeru:

– Podvući ću crtu posle US opena. Definitivno ne vidim sebe da se sledeće godine, uz dužno poštovanje, vucaram po čelendžerima. Eventualno bi mi podstrek bio ako budem u Top 100 ili ako budem u glavnom žrebu Australijan opena, ali ni to nije sigurno. Pre svega zato što se prvi put u životu malo bojim za svoje zdravlje, za to šta ću ja sa 50 godina… Drugo, i neke poslovne prilike su mi se otvorile u vezi sa teniskom akademijom, ali o tome ćemo drugom prilikom kada se sve to završi. Ako se nešto značajno ne desi, ne vidim se sledeće godine da igram osim ako nisam barem u Top 100 – zaključio je Tipsarević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter