0
Auto Moto

FORMULA JEDAN: Crvene kape i zvona u čast Nikija Laude

Objavljeno: 25.05.19 u 09:55

Crvena kapa biće glavni detalj trke za Veliku nagradu Monaka koja će biti vožena sutra, u čast trostrukog šampiona sveta Nikija Laude.

Vikend koji je pred nama proteći će u znaku oproštaja od Austrijanca koji je preminuo ranije ove nedelje, a sve će kulminirati pred start jedne od najpoznatijih trka na svetu.

Naime, pre nego što svetla označe početak šeste ovosezonske Velike nagrade, svih 20 vozača, čelni ljudi „najbržeg cirkusa na svetu“ i Laudini rivali iz perioda kada je dominirao takmičenjem će u rukama nositi crvenu kapu tokom minuta ćutanja.

Takođe, Formula jedan, FIA, Automobilski klub Monaka i svih deset timova poslali su jedinstvenu poruku u kojoj pozivaju sve navijače koji će prisustvovati trci u Monaku da odaju počast vozaču koji je slavio na ovoj trci 1975. i 1976. godine tako što će ili nositi crvenu kapu, poslati poruku preko transparenta ili jednostavno aplaudirati, dok su oni koji će trku posmatrati sa jahti u luci pozvani da Laudu poslednji put pozdrave koristeći brodsko zvono.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter