0
Košarka

OPTUŽBE NA RAČUN TURKOGLUA: Demirelu smeta ‘lobiranje’ predsednika KS Turske za Tomaševića

Objavljeno: 23.05.19 u 17:25

Velika bura digla se oko izbora novog predsednika FIBA za Evropu.

‘Zakuvali’ su je Turci, odnosno sadašnji predsednik FIBA Evrope i predsednik Košarkaškog saveza Turske.

Kako Turgaj Demirel i Hidajet Turkoglu, predsednik FIBA Evrope je optužio Turkoglua da pokušava da ga ‘smeni’ lobirajući za Dejana Tomaševića, jednog od tri kandidata u borbi za novog predsednika. Pored Demirela i Tomaševića, kandidat za predsednika FIBA Evrope je i Siril Kumans, ali će se očigledno najveća borba voditi između srpskog i turskog čelnika.

– Iza Tomaševićeve kandidature stoji Turkoglu i Košarkaški savez Turske! Oni su ga ubedili da se kandiduje i oni ga podržavaju. U situaciji kad je na izborima i jedan turski predstavnik, nečuveno je da savez te zemlje podržava drugoga. Naročito kad je taj predstavnik posvetio život turskoj košarci i njen savez učinio jednim od najjačih u svetu. Znam da ne mogu da očekujem podršku od tog čoveka (Turkoglua) i njegovog tima, posle svih lažnih vesti koje su plasirali kako bi snizili moju reputaciju, ali mi podrška kandidatu iz druge zemlje nije jasna. Išli su dotle da su ostalim savezima slali pisma u kojima traže da se Tomašević podrži na izborima, ubeđivali su ih da se ujedine protiv mene. Rade sve kako bi me Tomašević pobedio na izborima. Pitam se dokle će ljudi iz turskog saveza i njihov predsednik uništavati državne interese, napisao je Turgaj Demirel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter