0
Evropske lige

FOTO: Jović/Instagram

BIVŠI FUDBALER REALA HVALI JOVIĆA: Bolji je od Suareza!

Objavljeno: 23.05.19 u 10:10

Dok se čeka zvanična potvrda prelaska Luke Jovića iz Ajntrahta u Real Madrid, hvalospevi stižu na račun srpskog ‘vunderkinda’.

O Luki Joviću za španske medije govorilo je nekada dete Real Madrida, a sada vezista Šalkea Omar Maskarela. On je godinu dana proveo sa ‘srpskim Falkaom’ u Ajntrahtu i dobro ga poznaje.

– Bio sam jedne sezone saigrač sa Jovićem. On tada nije bio starter, ali ste jasno mogli da uočite da ima veliki kvalitet. Svaki put kada je dobijao minutažu, bila ona i minimalna, postizao je golove. Videlo se da će biti odličan igrač – reklo je nekada dete Real Madrida.

Španski vezista je Luku Jovića uporedio sa Luisom Saurezom.

– Rekao bih da ima sličan način igre kao Luis Suarez, ali sa mnogo više kvaliteta. Drugačiji je tip napadača od Benzeme. Može da poveže igru, da zadrži loptu. Dobro igra glavom, koristi obe noge. Jako je snažan i njegov svaki dodir sa loptom u šesnestercu rivala je opasan.

Maskarela je dodao da bi se Luka Jović dobro uklopio u svlačionicu Real Madrida.

– On je tih i povučen momak. Vrlo je tih kada se ne priča o fudbalu. Video sam da je mentalno vrlo fokusiran, i to je vrlo važno kada stignete u Real Madrid. Ako je u Ajntrahtu dao ovako veliki broj golova, onda je sposoban da uspe u Real Madridu – zaključio je Maskarela.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter