0
Fudbal

LIGA ŠAMPIONA AZIJE: Felaini tresao mrežu, Kanavaro se spasao u poslednjem kolu!

Objavljeno: 22.05.19 u 14:04

U današnjim mečevima Lige šampiona Azije uzbuđenja nije manjkalo. Felaini je tresao mrežu, ali to nije bilo dovoljno da njegov Šandong ubeleži pobedu. 

Melburn – Hirošima 1:3

Hirošima je trećom uzastopnom pobedom uspela da i zvanično obezbedi prolaz u narednu rundu Lige šampiona Azije. Meč u Melburnu imao je miran početak. Gosti su poveli u 5. minutu nakon što je Hiroja Matsumoto pronašao Taiši Matsumotoa. Na poluvreme su gosti otišli uz minimalac i ništa nije naglašavalo goleadu u drugom delu meča. Ipak, Ola Toivonen je doneo poravnanje rezultata u 70. minutu. Nakon toga razigrali su se gosti, prvo je Morišima pronašao Jeisuke Minagavu u 73. minutu, a potom je Tsukasa Morišima u 75. postavio konačnih 1:3.

Gvangžu Evergrande – Daegu 1:0

Pobeda u današnjem meču nosila je plasman u narednu rundu, a upravo je to uspelo domaćem timu. Iako su izgubili poslednje dve utakmice domaći fudbaleri su se pokazali kada je to najviše trebalo. Igrao se 64. minut Paulinjo je prihvatio loptu koju mu je poslao Huang Bouen i doneo prednost domaćinu iz neposredne blizine.

Kašima – Šandong 2:1

Šandong je završio takmičenje u grupnoj fazi na prvoj poziciji, dok je domaćoj Kašimi bila potrebna pobeda da bi osigurali prolaz dalje. Iako je na početku izgledalo kao nemoguća misija, ipak su došli do bodova koji im garantuju plasman u plej-of. Poveli su gosti golom Felainija već u 11. minutu, na asistenciju Gila visoki Belgijanac glavom je raspalio po lopti i plasirao je u mreži domaćeg tima. Imali su gosti rezultat i igru sve do 68. minuta kada je Šo Ito prelepim udarcem desnom nogom iz srca šesnaesterca plasirao loptu u levi ugao gola gostiju. Isti igrač je dva minuta kasnije na dodavanje Lea Silve ponovo matirao Hana.

Gjeongnam – Johor Darul 2:0

Domaći su morali da pobede, ali su osluškivlai dešavanja u Kašimi gde su očekivali poraz domaćeg sastava kako bi obezbedili prolaz dalje, a to na njihovu žalost nisu uspeli. U 65. minutu poveli su domaći golom Luk Kastanjosa koji je sjajno plasiranim udarcem savladao golmana gostiju. U zaustavnom vremenu drugog poluvremena Takahiro Kunimoto je udarcem u levu stranu nakon dodavanja Kim Seung-Juna postavio konačnih 2:0.

Melburn – Hirošima 1:3 (0:1)
(Ola Toivonen 70 – Matsumoto 5, Minagava 73, Morišima 75)

Gvangžu Evergrande – Daegu 1:0 (0:0)
(Paulinjo 64)

Kašima – Šandong 2:1 (0:1)
Ito 68, 70- Maruan Felaini 11)

Gjeongnam – Johor Darul 2:0 (0:0)
(Kastainjos 65, Kunimoto 94)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter