in ,

CEDEVITA SPREMILA DEKLARACIJU: Zagrepčani bi da ‘kazne’ Zvezdu i Budućnost, nema utakmica u Srbiji i Crnoj Gori?

Zagrepčani su spremili su niz mera za predstojeću Skupštinu ABA lige.

Nakon dva odlaganja Skupština regionalnog šampionata trebalo bi da se održi 24. maja.

Finalna serija između Crvene zvezde i Budućnosti podigla je dosta prašine, a povodom toga Cedevita je spremila posebnu deklaraciju. Nije poznato da li će se ovaj dokument i naći na dnevnom redu, ali su ‘Večernje novosti‘ prenele o predlog hrvatskog tima.

Pre svega ovom deklaracijom se pozivaju svi klubovi da se ‘ograde od načina navijanja i organizacije utakmica, prikazanih u finalnoj seriji, koje ni na koji način nisu bile u sportskom duhu niti odražavale osnovne postulate na kojima počiva ABA liga, prvenstveno na fer-pleju i nultoj stopi tolerancije na nasilje’.

Posebno zanimljivi delovi teksta su oni koji se tiču majtorice i preporuka da se ‘utvrdi da su izgredi u finalnoj utakmici u potpunosti košarkaški delegitimirali osvojenu titulu’. Takođe, tu je i zahtev da se ‘u minimalno naredne dve sezone sve međusobne utakmice Budućnosti i Crvene zvezde, igraju van država u kojima su ova dva kluba registrovana, odnosno minimalno 400 km od sedišta, kao i bez prisutnosti publike’, pišu Novosti.

Svoje mišljenje o ovom dokumentu, ukoliko on uopšte dođe na dnevni red daće ostali klubovi, a biće zanimljivo videti njihovo mišljenje…

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

RAKOČEVIĆ DONEO SJAJNU VEST: Jedan od najboljih mladih evropskih košarkaša bi mogao da zaigra za Srbiju

HOTSPORT SAZNAJE: Veliki posao Voždovca – stiže majstor sa loptom i bivši igrač Partizana?! (FOTO)