0
Ostali sportovi

FOTO: Streljački savez Srbije

STRELJAŠTVO: Poznati su svi učesnici finalnog turnira Evropske lige mladih

Objavljeno: 22.05.19 u 13:24

Poznati su svi učesnici finalnog turnira Evropske lige mladih , koji će prvog vikenda oktobra biti održan u Budimpešti.

Kvalifikacije takmičenja u kome učestvuju strelci od 14 do 18 godina su završene minulog vikenda. Među selekcijama koje će se boriti za trofeje je i reprezentacija Srbije vazdušnom puškom, pobednik kvalifikacionog turnira Regiona „Istok“ u Novom Sadu.

Na turniru puškom učestvovaće osvajači prvih i drugih mesta na regionalnim kvalifikacijama: Srbija, Rusija (prva i druga pozicija u Regionu „Istok“), Švedska, Poljska (Region „Sever“), Italija, Mađarska (Region „Zapad“), kao i dve trećeplasirane selekcije sa najboljim bilansom Finska („Sever“) i Slovenija („Zapad“).

Za takmičenje pištoljem plasirali su se: Ukrajina, Rusija („Istok“),Italija, Češka („Zapad“), Litvanija, Poljska („Sever“), najbolja trećeplasirana selekcija Estonija („Sever“) i Mađarska, koja je u zapadnom regionu zauzela četvrto mesto, ali se direktno kvalifikovala kao domaćin.

Aktuelni šampioni su Rusija (puška) i Ukrajina (pištolj). Reprezentacija Srbije puškom je prošle godine na finalnom turniru, održanom u Finskoj, osvojila srebro. Naša selekcija puškom je osvojila tri medalje u Evropskoj ligi mladih, jer u prvom izdanju ovog takmičenja, održanom 2009, srpski tim se okitio zlatom, dok je 2017. bio treći.

Učesnici turnira u Budimpešti će biti podeljeni u dve grupe od po četiri tima. Sastavi grupa biće određeni žrebom, 3. oktobra, uoči ceremonije svečanog otvaranja. Prvo i drugo kolo biće održani 4. oktobra. Drugog takmičarskog dana, 5. oktobra na programu je treće kolo i mečevi za medalje. U finalu se sastaju pobednici, a u meču za bronzu drugoplasirani u grupama.

FOTO:  Streljački savez Srbije

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter