3
U pripremi

FOTO: STARSPORT

VUJOŠEVIĆ JASAN: Prijem Olimpijakosa utiče na regularnost, Partizan mora legalno da izbori Evroligu!

Objavljeno: 21.05.19 u 20:12

Duško Vujošević se oporavlja od operacije, ali ne zaboravlja na svoju prvu ljubav košarku!

Gostujući u emisiji SOS Koš na SOS plus kanalu Duško Vujošević je govorio o raznim temama, a dve koje najviše zanimaju gledaoce bile su KK Partizan i ulazak Olimpijakosa u ABA ligu.

Nekadašnji trener Partizana pomno je pratio igru nekadašnjeg kluba u tekućoj sezoni.

– Partizan je napravio iskorak što se organizacije tiče. Ne bih ulazio u to da li je napravljen maksimum. Jer ako izgubiš od Crvene zvezde sa 20 poena onda to sigurno nije maksimum maksimuma. Možda je bila ona utakmica koja je možda uzeta Partizanu u prvoj utakmici plej-ofa, kada se sa Zvezdom igralo na jednu loptu, ali to ne daje alibi nikome za velike poraze. Ako stručni štab i uprava kluba ostanu u ovom sastavu i ako odaberu ekipu, ambicija mora da bude ulazak u Evroligu, ali ne kroz lobiranje, već legalnim putem, a to je da Partizan bude prvak ABA lige, rekao je Duško Vujošević.

Trofejni košarkaški trener govorio je i o prijemu Olimpijakosa u ABA ligu, odluka bi trebalo da bude donesena u narednim danima kada će ABA liga sazvati sastanak Borda. Najavljeno je da će se sastanak održati 23. maja.

– Nisam za to da igraju ABA ligu. Grčki problemi su grčki problemi. Samo nam još treba da oni uđu u ABA ligu sa svojim problemima, pa šta će onda ako oni budu prvi. Oni imaju ugovor sa Evroligom i to automatski utiče na regularnost takmičenja. ABA liga ne može da služi kao sredstvo u sukobu između Olimpijakosa i lige Grčke.
ABA liga se ionako igra u zemljama nastalim raspadom Jugoslavije i zbog toga je pitanje dodatno osetljivo, ističe Dule Vujošević.

FOTO: STARSPORT

0
0

3 Komentara

  1. Seratoru krivo ti je što je Trinkijeri vratio Partizan ba stazu uspeha jer si hteo da posle tebe bude potop. I zašto da ne dobije pozivnicu za EL kad je to svojim uspesima i reputacijom zaslužio pre nego pola te iste lige.
    Ovakvim izjavama zatvaraš sebi vrata od kluba u kojem si stekao sve i uvlačiš se onom smradu Nebojši Čoviću.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter