0
Košarka

STIV KER: Da naš uspeh ne prođe potcenjen, tim nađe način da pobedi i kad su ključni igrači povređeni

Objavljeno: 21.05.19 u 09:52

Peti put u nizu Golden Stejt je šampion Zapadne konferencije NBA lige.

U finalu je u četiri utakmice poražen Portland, poslednji put noćas rezultatom 119:117.

– Želim da čestitam Portlandu na sjajnoj sezoni. Igrao sam ovde nekada davno jednu sezonu, uvek sam voleo ovaj grad, navijače i energiju u ovoj hali. Ova verzija Blejzersa je jedan od mojih omiljenih timova za gledanje i veliko poštovanje imam prema njima. Divim se Teriju, Demijanu i Si Džeju. Divni su za gledanje. Ovaj grad voli ovaj tim i treba da voli ove igrače. Morali smo da se borimo da se pobijemo u tri od četiri meča, slatko je ali je mnogo teže nego što je delovalo. Srećni smo što možemo da se odmorimo pre sledećih utakmica, počeo je priču Stiv Ker.

Ker je naglasio da je Golden Stejt jaka ekipa koja i uz povrede ključnih igrača pravi sjajne rezultate.

– Voleo bih da naš uspeh ne prođe potcenjen ili neprimećen. Pet uzastopnih finala, to nije viđeno od 60-tih, od Bila Rasela i to se nije dešavalo zato što je postojao neki razlog. Veoma je teško i želim da kažem koliko su ovi momci rešeni da se nadmeću i izgradili su kulturu zajedno. Igraju zajedno bez obzira na povrede. Teško je bez Kevina već pet mečeva ali su drugi to nadoknadili. Bili smo bez Stefa pre nekoliko godina, propustio je 12 plej-of mečeva a dobili smo devet tih utakmica. Grupa nađe način da se takmiči i pobedu kada se neko povredi. Defanzivno najpre, ali iskustvo osvajanja titula pomaže da nastaviš dalje i da dobiješ kao večeras.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter