4
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA JE POVLAŠĆENA DO 3. KOLA KVALIFIKACIJA: Poznati mogući rivali crveno-belih, da li su ovo idealni i trnovit put do ‘elite’?

Objavljeno: 20.05.19 u 18:25

Dok je Crvena zvezda slavila 30. titulu, lepe vesti su stigle iz Poljske gde je Pjast osvojio svoju prvu krunu, a crveno-bele pogurao do nosioca u drugom kolu kvalfikacija za Ligu šampiona.

Fortuna je bila uz četu Vladana Milojevića. Posle lepih vesti iz Rumunije gde je šampion postao Kluž, radosna vest je stigla iz Poljske gde je Pjast osvojio krunu. To znači da će Crvena zvezda u drugom kolu kvalfikacija za Ligu šampiona izbeći rivale poput Seltika, Kopenhagena, Dinama iz Zagreba, APOEL-a, BATE Borisova, Astane, Karabaga i Maribora.

Sigurno mnogo lepa vest za sve navijače Crvene zvezde, ali to ne znači da će put do trećeg kola kvalfikacija biti lagan, jer bi on mogao da bude i veoma trnovit, a evo i kako…

Crvena zvezda je povlašćena u prvom kolu kvlafikacija za Ligu šampiona, a to znači da su joj mogući rivali Kaju Nome (Estonija), Valur (Island), Linfild (Severna Irksa), HB Torshavn (F. Ostrva), Saburtalo (Gruzija), Riga (Letonija), Sutjeska (Crna Gora), Partizani (Albanija), Valeta (Malta), Suduva (Litvanija) ili pobednik prvog kvlafikacionog turnira na kom igraju šampioni Andore, San Marina, Gibraltara i južne srpske pokrajine Kosova i Metohije (postavlja se pitanje šta bi se dogodilo kada bi Zvezda dobila ovog kvalfikanta, a pobednik turnira bio tim sa KIM). Kada pogledamo ove rivale straha nema, ali izostavili smo i potencijalne ‘mine’ o kojima smo već pisali, a to su šampion Mađarske Ferencvaroš, potom prvak Poljske Pjast, najbolji tim Rumunije Kluž i zbog bezbednosti izdvojeno Sarajevo. Sigurno da nijedan navijač Crvene zvezde ne želi ovakvo ime na prvoj prepreci ka Ligi šampiona.

FOTO: Twitter

Povlašćeni timovi pored naše Crvene zvezde biće BATE Borisov (Belorusija), Seltik (Škotska), Astana (Kazahstan), Karabag (Azerbejdžan), Maribor (Slovenija), Crvena zvezda (Srbija), Šerif (Moldavija), Rozenborg (Norveška), Helsinki (Finski), Dandalk (Republika Irska), Didelanž (Luksemburg), Škendija (Makedonija), TNS (Vels), Slovan (Slovačka), AIK (Švedska) i Ludogorec (Bugarska) ako bude šampion.

Crvena zvezda će biti povlašćena i u žrebu za drugo kolo kvalfikacija za Ligu šampiona, a crveno-bele i tu mogu sačekati neki od timova koje je bar na papiru lako proći. Tu pre svega mislimo na recimo prvaka Makedonije Škendiju, TNS iz Velsa, Dandalk iz Republike Irkse, Helsinki iz Finske i Šerif iz Moldavije. Ali, vrebaju i nove potencijalne ‘mine’ poput sjajnog šampiona Slovačke Slovana sa Šporarom, Čavrićem, Dražićem i Mohom u timu, zatim bogati Makabi iz Tel Aviva, Rozenborg i recimo prvak Švedske AIK. Ozbiljna imena za razliku od prošle godine kada je uz mnogo sreće i ranu eliminaciju APOEL-a rival bila Suduva iz Litvanije. Podsetimo, žreb za prvo i drugo kolo kvalfikacija za Ligu šampiona je istog dana 18. juna u Nionu.

FOTO: Twitter

Kada je reč o trećem kolu kvalfikacija, tu crveno-bele čekaju rivali od onih mnogo teških do onih paklenih. Kada kažemo pakleni mislimo pre svega na polufinalistu ovogodišnje Lige šampiona Ajaks, ali i Seltik kog niko poželeo ne bi. Tu su još PAOK, Kopenhagen i Dinamo, ali i oni nešto manjeg kvaliteta poput BATE-a i Astane. Ipak, da crveno-beli ne prođu u četvrto kolo kvlafikacija, igraće u plej-ofu za Ligu Evrope gde će biti povlašćeni i igrati protiv timova koji su eliminisani u drugom kolu kvlafikacija za Ligu šampiona, te bi plasman u drugo po jačini evropsko takmičenje mogao da bude realan.

Naravno, moguće je do trećeg kola da se dogode i neki neočekivani rezultati, te da se crveno-belima otvori put ka plej-ofu Lige šampiona, ali otom-potom…

FOTO: Printscreen

HotSport je napravio po svom mišljenju idealan i trnovit put Crvene zvezde do novog učešća u ‘eliti’:

IDEALAN PUT:

1. kolo: TNS (Vels) ili pobednik kvalfikacionog turnira, a da ne bude šampion KIM
2. kolo: Dandalk (Republika Irska)
3. kolo: BATE Borisov (Belorusija)
4. kolo: Dinamo Zagreb (Hrvatska)

TRNOVIT PUT:

1. kolo: Pjast (Poljska)
2. kolo: Slovan (Slovačka)
3. kolo: Ajaks (Holandija)
4. kolo: Seltik (Škotska)

Da li se slažete sa nama?

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter