0
Domaći fudbal

VRLO VAŽNO: Finale Lige Evrope može da usmeri Partizanovu evropsku sezonu, evo i kako…

Objavljeno: 20.05.19 u 14:10

Navijači Partizana će pretežno navijati za Arsenal u okršaju londonskih rivala u Bakuu.

Partizan će naredne sezone igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a od ishoda finala Kupa Srbije mu zavisi da li će krenuti od prvog ili drugog kruga.

Međutim, pristalice crno-belih očekuju da njihov klub lako preskoči sve prepreke do trećeg kola gde bi sigurno bio nosilac. Ali, hoće li biti nosilac i u četvrtom, poslednjem krugu, dosta toga zavisi od finala ovogodišnje Lige Evrope između Arsenala i Čelsija.

Ukoliko pobedi Arsenal, on će ići u Ligu šampiona (jer kroz Premijer ligu nije to obezbedio), a Partizan bi po sadašnjoj projekciji bio iznad crte koja deli nosioce i nenosioce i to za dva mesta, te bi sigurno bio povlašćen.

U slučaju pobede Čelsija, Partizan bi bio prvi iznad crte, a to znači da bi dosta toga zavisilo od ishoda nekoliko šampionata u Evropi, kao i ‘pretumbavanja’ koja bi došla nakon toga.

Razlika u kvalitetu povlašćenih i nepovlašćenih timova u plej-ofu kvalifikacija je velika, jer se već zna da bi ‘gore’ bili: PSV Ajndhoven, Fejenord (Holandija), Viktorija Plzen (Češka), Braga (Portugalija), Legija (Poljska), Espanjol (Španija), verovatno i Roma (Italija) i CSKA iz Moskve (Rusija), a u donjem delu žreba: AEK Atina (Grčka), Mitjiland (Danska), Molde (Norveška), Rijeka (Hrvatska), AZ Alkmar (Holandija), Gimaraeš (Portugal), Apolon (Kipar)…

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter