0
Košarka

FOTO: KK Dynamic

SJAJNA AKCIJA DINAMIKA PRED PARTIZAN: Sav prihod od prodaje karata za decu sa posebnim potrebama

Objavljeno: 20.05.19 u 14:50

Klub sa Dorćola odlučio se na veoma human gest pred utakmicu osmog kola.

Sav prihod ostvaren prodajom ulaznica za utakmicu koja će se odigrati u četvrtak od 18 časova u hali ‘Master’ u Zemunu, biće doniran organizaciji UNICEF i projektu inkluzivnih dečijih igrališta.

Ulaznice će biti u prodaji od utorka u Sportskom centru ‘Dinamik’ u Dunavskoj ulici broj 62, kao i na sam dan utakmice na blagajni Sportskog centra ‘Master’ u Zemunu. Cena ulaznica je 400 dinara za tribine i 800 dinara za parter.

Jedna od najvećih radosti deteta je sposobnost da se igra, druži se i komunicira sa drugom decom.

Uticaj rekreacije i igre pomaže da se smanji izolacija dece sa smetnjama u razvoju i da se ona potpunije integrišu u život zajednice. Takođe, rekreacija i igra menjaju percepciju zajednice o deci sa smetnjama u razvoju, pomerajući pažnju sa njihovih smetnji u razvoju na njihove sposobnosti.

Postoji mnogo dečijih igrališta u Srbiji, ali nijedno nije u potpunosti dostupno deci sa smetnjama u razvoju na način na koji ona mogu da provode vreme sa drugom decom učenjem, interakcijom i druženjem na ravnopravnoj osnovi. Postojeća igrališta onemogućavaju deci sa različitim vrstama fizičkih, čulnih i intelektualnih invaliditeta da imaju pravo iskustvo igre i učenja. Istovremeno, roditelji dece sa smetnjama u razvoju nerado odvode svoju decu na postojeća igrališta zbog visoke društvene distance, predrasuda i nerazumevanja od strane drugih roditelja, što predstavlja glavnu prepreku društvenoj inkluziji ovih mališana.

Parkovi i igrališta ne bi trebalo da ograničavaju ili razdvajaju decu, već su to mesta na kojima se deca susreću i uče jedna od drugih. Inkluzivna igrališta podstiču igru, što dovodi do međusobnog razumevanja i sklapanja novih prijateljstava.

Kroz ovu inicijativu UNICEFA, biće izgrađena najmanje dva inkluzivna igrališta u Srbiji. To će uticati na nekoliko stotina mališana i njihovih porodica. Pored obezbeđivanja pristupačnog igrališta za svu decu, to će takođe pomoći deci sa smetnjama u razvoju da učestvuju u najvažnijim trenucima odrastanja – trenucima igre sa drugom decom.

Dinamik i UNICEF pozivaju ljubitelje košarke da prisustvuju ovoj sportskoj priredbi i na taj način pomognu projektu inkluzivnih igrališta, stoji u pozivu za ovaj meč.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter