0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KAPITENSKI POTEZ MILOŠEVIĆA: Govorili su da Zemun namešta kada smo ubedljivo pobeđivali, ko je časno ispao – a ko opstao?

Objavljeno: 20.05.19 u 20:31

Zemun je ovog proleća bio poput feniksa čiji se let ipak završio u pepelu.

Klub iz Gornje Varoši je umalo bio najveći pobednik među gubitnicima srpske fudbalske elite.

Dolaskom Radomira Kokovića i novog stručnog štaba preporođena je igra Zemuna, najlošijeg tima u regularnom delu Superlige, ali i ekipe koja je prikazala najlepši fudbal u plej-aut fazi.

Sledeće sezone Zemun će igrati u Prvoj ligi Srbije iz koje je u viši rang otišao 2017. godine. Imao je Zemun 26 minuta do kraja utakmice i rezultat koji donosi opstanak u Superligi, ali je tada Trifunović u prvom rangu ipak ostavio Rad.

Zeleno-plavima ostaje da žale što nisu uspeli makar sa većom zalihom da uđu u plej-aut, ali i što nije baš sve zavisilo od njih na toj travnatoj podlozi, što boli još više. Osećanja jedne eliminisane ekipe najbolje opisuju reči kapitena Zemuna, golmana Marka Miloševića koji se putem društvenih mreža oglasio povodom jučerašnjeg duela na Banjici. Međuostalom, Milošević je napisao:

– Nikada nisam pisao statuse po društvenim mrežama, ali jučerašnji poraz i ispadanje iz lige me je strašno pogodilo pa sam osetio potrebu da ga napišem. San mi je bio da postanem kapiten Zemuna, kluba u kom sam odrastao i koji je u mom srcu, nažalost to mi se ostvarilo u trenutku kada situaciju u klubu nije bila baš sjajna pa su nas mnogo još pre početka sezone videli kao glavne kandidate za ispadanje iz dugo čekane Superlige Srbije. Dao sam sve od sebe da ne budem upamćen kao kapiten ekipe Zemuna koja je ispala iz najelitnijeg ranga u Srbiji, nažalost desilo se ono što nikako nisam želeo. Loši rezultati su se nizali cele sezone, sve dok na čelo ekipe nije došao Rade Koković, jedan od najboljih trenera kog sam u svojoj karijeri imao, zajedno sa njim i njegovim stručnim štabom, mi igrači posvetili smo se maksimalno i u nenormalnim uslovima, dali sve od sebe da ostavimo naš klub tamo gde zaslužuje u društvu najbojih u Srbiji. Razultat kvalitetnog rada i posvećenosti se video odmah, što je i za nas igrače bilo neverovatno! Počeli smo da igramo dobro, da pobeđujemo 1:5, 7:0 i naravno kako to obično biva u Srbiji, zasuli su nas komentari o nameštanju utakmica, sklanjanju protivničkih igrača, što je bila apsolutna laž. Dok smo gubili to je bilo normalno, vređali su nas, a sada kad pobeđujemo to je nenormalno? Sklanjaju nam se? I opet nas vređaju? Na kraju se videlo, ko je čistog obraza ispao iz lige, a ko je ostao, napisao je Milošević, a kompletno oglašavanje golmana Zemuna možete pogledati ovde:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nikada nisam pisao statuse po drustvenim mrezama, ali jucerasnji poraz i ispadanje iz lige me je strasno pogodilo pa sam osetio potrebu da ga napisem. San mi je bio da postanem kapiten Zemuna, kluba u kom sam odrastao i koji je u mom srcu, nazalost to mi se ostvarilo u trenutku kada situaciju u klubu nije bila bas sjajna pa su nas mnogo jos pre pocetka sezone videli kao glavne kandidate za ispadanje iz dugo cekane Super Lige Srbije. Dao sam sve od sebe da ne budem upamcen kao kapiten ekipe Zemuna koja je ispala iz najelitnijeg ranga u Srbiji, nazalost desilo se ono sto nikako nisam zeleo. Losi rezultati su se nizali cele sezone, sve dok na celo ekipe nije dosao Rade Kokovic, jedan od najboljih trenera kojeg sam u svojoj karijeri imao, zajedno sa njim i njegovim strucnim stabom, mi igraci posvetili smo se maksimalno i u nenormalnim uslovima, dali sve od sebe da ostavimo nas klub tamo gde zasluzuje u drustvu najbojih u Srbiji. Razultat kvalitetnog rada i posvecenosti se video odmah, sto je i za nas igrace bilo neverovatno! Poceli smo da igramo dobro, da pobedjujemo 1:5, 7:0 i naravno kako to obicno biva u Srbiji, zasuli su nas komentari o namestanju utakmica, sklanjanju protivnickih igraca, sto je bila apsolutna laz. Dok smo gubili to je bilo normalno, vredjali su nas, a sada kad pobedjujemo to je nenormalno? Sklanjaju nam se? i opet nas vredjaju? Na kraju se videlo, ko je cistog obraza ispao iz lige, a ko je ostao… Zelim da se iz sveg srca zahvalim svakom navijacu Zemuna, ljubitelju kluba, taurunumu, simpatizeru, kako god se on zvao, za neverovatnu podrsku, veru u nas, svaki aplauz, svako skandiranje. Hvala deci koja su nam bacila svaku loptu tokom utakmica, hvala fizioterapeutima Stevi i Peri koji su nas „servisirali“ bez gotovo ikakve naknade, hvala doktoru Gnjidicu koji je za nas i nase porodice bio tu 24 sata 7 dana u nedelji, hvala Sisketu nasem ekonomu koji je znao da po celu noc pere stvari kako bi smo ujutru imali sve cisto i suvo za trening, hvala cika Duletu i Milanu koji su se trudili da nam teren uvek bude u besprekojnom stanju, hvala trenerima omladinske skole koja je posle dugo godina konacno bila vracena na prave staze i deci koji u njoj treniraj

A post shared by Marko Milosevic (@milosevicmare1) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter