0
Evropske lige

FOTO: Jović/Instagram

HS UGAO: Srpski Ajntraht najmaleroznija ekipa Evrope ove sezone (VIDEO)

Objavljeno: 18.05.19 u 18:35

Kako je počela sezona činilo se da će cela Evropa ove godine pričati o Ajntrahtu iz Frankfurta, ali su Nemci od apsolutnog hita stigli do ‘laskavog’ priznanja najmaleroznije ekipe Evrope.

Hteli to da priznamo ili ne, ali cela Srbije je ove sezone u Bundesligi i Ligi Evrope navijala za Ajntraht, najviše zbog onog prefiksa koji smo im mi mediji doodali ‘SRPSKI’ zbog trojice naših reprezentativaca Luke Jovića, Mijata Gaćinovića i Filipa Kostića. Lavinu ljubavi prema ‘orlovima’ iz Frankfurta pokrenula je pobeda na Fortunom 7:1 kada je ‘srpski Falkao’ Luka Jović postigao pet golova, a na istoj utakmici Filip Kostić dodao dve asistencije. U nastavku prvenstva Ajntraht je gazio sve pred sobom kako u Bundesligi, tako i u Evropi, a predvodnici hit ekipe Starog kontinenta bili su upravo Jović, Kostić i Gaćinović uz fenomenalnog Hrvata Ante Rebića i napadača Sebastijana Alea.

Sve do aprila činilo se da ćemo Ajntraht i srpski trio sledeće godine gledati u Ligi šampiona, a onda sunovrat kakav se ne pamti. Porazi i remiji u Bundesligi i nesrećno ispadanje od Čelija na penala u polufinalu Lige Evrope. Katastrofe protiv Bajera 6:1 i Majnca 2:0 u sred Frankfurta najavile su da će ekipa Adolfa Hitera doživeti propast i postati najmalerozniji klub Evrope.

Danas u poslednje kolo Bundeslige Ajntraht je ušao kao šestoplasirani tim koji je nadomak Evrope. Umesto da se ‘orlovi’ radjuju bar utešnoj Ligi Evrope usledio je sumrak, poraz ‘petardom’ (5:1) od Bajerna na šampionskom slavlju Bavaraca. Ajntraht je posle ‘osmice’ Volfzburga protiv Augzburga pao na sedmo mesto, a u jednom trenutku je bio i osmi van evropskih kupova, dok je Hofenhajm sa 2:0 vodio u Majncu. Na sreću po Jovića, Gaćinovića i Kostića, Majnc je okrenuo protiv Hofenhajma na 4:2 i tako se Ajntraht našao u poziciji da se bar kroz kvalfikacije izbori za plej-of Lige Evrope.

Ajntrahtu sad predstoji remont. Luka Jovića strelac 27 golova se već preselio u Madrid i čeka se potvrda njegovog transfera u Real. Dobra stvar je ta što će skoro 60 miliona evra pripasti nemačkom timu, dovoljno da se dovedu dobra pojačanja. Ajntraht bi mogao da napusti i Ante Rebić, navodno se interesuju Bajern Minhen, Mančester junajted i finalista Lige šampiona Totenhem. Veliki je znak pitanja stoji kod sjajnog napadača Alea, dok su Mijat Gaćinović i Filip Kostić produžili ugovore. Nema sumnje da će se oko njih graditi novi tim Ajnstrahta, sad je potrebno naći prave zamene za one koji napuste ‘Komercbank arenu’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter