0
ATP

ĐOKOVIĆ: Imao sam sreće, bilo je teško, ali nijednog momenta nisam gubio veru u pobedu

Objavljeno: 18.05.19 u 09:51

Đoković je proživeo pravu dramu u meču protiv Huana Martina Del Potra, spasio dve meč lopte i uspeo da preokrene za plasman u polufinale Mastersa u Rimu.

Đoković je slavio posle tri sata borbe i tako je nastavio sjajnu seriju na šljaci ove sezone, nakon što je osvojio Masters u Madridu.

Imao sam sreće u odlučujućim momentima taj-brejka u drugom setu. Jednostavno, pred kraj prvog seta, Huan je počeo bolje da udara lopticu i uzvraća relije sa obe strane. Takođe i sa bekhenda, pogađao je mnogo puta liniju. Igrao je zaista dobro, namučio me je.Ipak, ja nikada nisam gubio veru da mogu da se vratim u meč. Zaista sam srećan time kako se sve završilo – priznao je Đoković.

Posebno je impresivan bio način na koji je spasio dve meč lopte koje je imao Delpo.

– Jedan mini brejk na 6:4 za njega u taj-brejku, forhend koji je pogađao tokom celog meča, biukvalno to me je vratilo u meč. Promašio je nekoliko zaista važnih situacija u tom taj-brejku. Takođe i na tom brejk poenu u trećem setu došao sam posle njegove greške iz forhenda. To se dešava, tako je u sportu – rekao je Novak.

– Izgubio sam poziciju, naterao me je da se branim, bio je zaista dobar – dodao je Novak.

Već večeras igraće protiv još jednog Argentinca, Dijega Švarcmana.

– Razmišljaću o protivniku više u subotu. Treba mi odmor. Mogu samo da kažem da mi je drago zbog Dijega, on je odličan igrač i dobar momak – zaključio je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter