0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP RIM: Novak je u finalu!

Objavljeno: 18.05.19 u 22:49

Prvi reket sveta plasirao se u finalu turnira Masters serije u Rimu.

Do prilike da se bori za trofej on je došao pobedom u polufinalu nad Dijegom Švarcmanom sa 2:1, po setovima 6:3, 6:7 i 6:3.

Za treću pobedu u isto toliko susreta protiv Argentinca, Novaku je bilo potrebno nešto više od sat i po vremena. Tokom prvog seta oba tenisera su čuvala svoj servis, da bi do brejka Novak stigao u osmom gemu, koji je na kraju materijalizovao i stigao do 1:0.

U drugom setu obojica stižu do brejka, te je pitanje pobednika rešeno u taj-brejku. U ovom delu igre prvi reket sveta se nije najbolje snašao, te je Argentinac stigao do izjednačenja. U poslednjem setu šesti gem je bio presudan, kada Novak stiže do brejka, a onda uspeva da održi prednost i stigne do novog finala.

Prvi reket sveta će u finalu turnira u Rimu igrati protiv Španca Rafaela Nadala koji je ranije danas sa 2:0 u setovima pobedio Grka Stefanosa Cicipasa. Ovo će biti njihov 54. međusobni duel, a srpski as vodi 28:25. Početak meča zakazan je za sutra u 16 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter