0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SAVIĆEVIĆ O MEČU SA TZV. KOSOVOM: Utakmica kao i svaka druga, očekujem da se navijači odnose kao prema bilo kojoj drugoj himni…

Objavljeno: 16.05.19 u 14:27

Početkom juna kada se završe nacionalni šampionati, na scenu opet stupaju reprezentacije.

U pitanju je nastavak kvalfikacija za Evropsko prvenstvo, a 7. dana idućeg meseca pod Goricom će gostovati selekcija nepostojeće države Kosovo.

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore je sinoć u Beču učestvovao na prezentaciji te zemlje u organizaciji mreže za razvoj biznisa u jugoistočnoj Evropi (SEEBDN) i bečkog dnevnika ‘Prese’. U jednom momentu se legendarna Zvezdina ‘desetka’ osvrnula na predstojeću utakmicu.

– Očekujem da se svi ponašaju kao i kada čuju bilo koju drugu himnu, nema tu specijalnog ponašanja, to je utakmica kao i svaka druga, počeo je on.

Savićević je istakao da će se on i selektor Ljubiša Tumbaković potruditi da utakmice protekne kao i sve ostale.

– Odigraćemo kako najbolje umemo, da probamo da osvojimo tri boda i zadržimo šanse za drugo mesto u grupi.

Ova utakmica je na programu 7. juna, ali ‘hrabri sokolovi’ neće imati podršku svojih navijača zbog incidenata na meču sa Engleskom.

– Desilo se da je grupica od sedam – osam ljudi uradila ono što nije smela da uradi i mi smo dobili drastičnu kaznu koju nismo zaslužili i koju ćemo verovatno morati da odradimo protiv tzv. Kosova. Pisali smo žalbu, ali nisam siguran da će ona biti usvojena. Lično, žao mi je što igrači neće imati podršku navijača na toj utakmici, ali tako se desilo i moramo to da prihvatimo, poručio je Savićević.

Potom se nekadašnji fudbaler kluba iz Ljutice Bogdana osvrnuo na nastup crveno-belih u Ligi šampiona.

– Zvezda je sada, posle dugo godina, napravila sportski podvig plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona i napravila zadovoljavajuće rezultate, tako da se nadam da će u narednom periodu uspeti da bude, ako ne Lige šampiona, onda bar stalni učesnik Lige Evrope, zaključio je Savićević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter