0
Košarka

NBA: Antologijski koš Kavaja Lenarda – Toronto je u finalu posle neverovatne završnice! (VIDEO)

Objavljeno: 13.05.19 u 09:04

Dobili smo sve učesnike finala konferencija u plej-ofu NBA lige, a poslednji učesnik biće Toronto Reptorsi koji su u ‘majstorici’ polufinala Istoka savladali Filadelfija 76erse rezultatom 92:90.

NBA liga ove sezone u plej-ofu prosto pleni neverovatnim i neizvesnim utakmicama, ali i potezima od kojih će mnogi biti upamćeni kao antologijski. To je svakako učinio Kavaj Lenard košem za istoriju franšize Toronto Reptorsa.

Preostala su četiri tima koji će se boriti za šampionski prsten NBA lige – Milvoki, Golden Stejt, Portland i Toronto. Poslednjeg učesnika dobili smo u vrlo dramatičnom meču u noći između nedelje i ponedeljka, u kom je bukvalno jedna lopta mogla da ode na drugu stranu i pričala bi se potpuno druga priča. No, ona je posle četiri kontakta sa obručem odlučila da sa zvukom sirene uđe u koš 76ersa.

No, idemo od početka. Od starta se videlo da će utakmica biti na izrazito mali broj poena i da će timovi biti u egalu. Imao je Toronto u prvom poluvremenu vođstvo od osam i devet poena u više navrata, ali je Filadelfija u drugoj i trećoj deonici imala dobre momente i serije kojima je potpuno dostigla Reptorse i uvela duel u potpuni egal u poslednjih 12 minuta.

Tada se igralo gotovo koš za koš, i jedni i drugi su sticali minimalno vođstvo, Toronto je prednjačio, ali i 85:80 je Filadelfija lako izjednačila i sa tim rezultatom se ušlo u poslednja dva minuta.

Tada smo videli nekoliko promašenih napada na obe strane, da bi maestralni Kavaj Lenard pogodio dugu dvojku. Potom je Kajl Lauri oteo loptu igračima File i asistirao za Siakama koji je poentirao za 89:85.

Potom je Džimi Batler bio polovičan sa linije penala, a u sledećem napadu je posle promašaja Lenarda ofanzivni skok uhvatio Serž Ibaka, a zatim je ipak Filadelfiji preostalo 24 sekunde za napad pri rezultatu 89:86.

Embid je pogodio oba penala, a Lenard na drugoj strani promašio jedno od dva, pa je u munjevitoj kontri Džimi Batler položio loptu u koš za 90:90.

Reptorsima je preostalo još 4,2 sekunde za napad posle tajm-auta, Lenard je optrčao celu odbranu Filadelfije i šutirao sa velikim lukom iz ćoška – lopta je dugo letela, udarila jednom u obruč, pa drugi put, treći, onda i četvrti – i upala je u koš za erupciju oduševljenja u Torontu!

Najefikasniji igrač ovog susreta apsolutno je bio Kavaj Lenard sa 41 poenom i šutem iz igre 16/39. Serž Ibaka je ubacio 17 poena i imao osam skokova, Paskal Sijakam je imao po 11 poena i uhvaćenih lopti, a Kajl Lauri 10 poena (4/13) uz po šest skokova i asistencija.

U taboru Filadelfije je Džoel Embid imao 21 poena i 11 skokova, Džej-Džej Redik je ubacio 17, Džimi Batler 16, a Tobajas Heris 15 poena uz 10 skokova.

NBA, plej-of:

finale istočne konferencije:

Milvoki – Toronto

finale zapadne konferencije:

Golden Stejt – Portland

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter