1
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

NBA, PLEJ-OF: Denver eliminisan od Portlanda nakon plus 17 – Nikola Jokić svetla tačka

Objavljeno: 13.05.19 u 00:14

Loša predstava izabranika Majkla Melouna u drugom poluvremenu.

U odlučujućoj, sedmoj utakmici polufinala zapadne konferencije Portalnd je porazio Denver rezultatom 100:96.

Heris je otvorio utakmicu sa tri svoja poena, nakon čega su se upisali i Trejlblejzersi. Igrao se egal sve do trojke Nikole Jokića kojom je Denver otišao na plus pet. Poene su zatim dodali Heris i Milsap te su Nagetsi već bili na pragu dvocifrenog plusa. Na nešto manje od tri minuta do kraja prve deonice bacanjima Džamala Mareja Denver dolazi do vođstva od dve cifre.

Prednost Nagetsa rasla je sve do kraja prve četvrtine, ali i na početku druge. Dugo je na semaforu stajao rezultat 35:19 za domaći tim, posle čega se igralo sve do sredine ovog perioda kada se Portland nakon koša Lilarda konačno spustio na jednocifreni zaostatak. Nagetsi su uspeli da se odupru napadima Portlanda i zadrže prednost od devet poena na poluvremenu.

Nakon što su se vratili na dvocifreni plus, Nagetsi su ga ponovo i ispustili početkom trećeg perioda kada su Trejlblejzersi smanjili na sedam razlike. Novom seriom poena Portalnd dolazi na samo minus tri posle pogotka Enesa Kantera, ali na kratko uspeva Denver da odbije nalet rivala sa šest vezanih poena. Fenomenalni Si Džej Mekalum zatim ponovo smanjuje, ovoga puta na svega dva poena razlike, a par napada kasnije isti igrač donosi prednost Portalndu na samom kraju trećeg perioda.

Serija povreda odigrala se u ovom kvartalu. Najpre je, na prvu loptu rečeno, ozbiljniju zaradio Rodni Hud koji se prilikom kretanja ka svom reketu leđima zakucao u blok jednog od igrača Denvera. Hud je doživeo povredu kolena prilikom trzaja, a igrači Nagetsa su nastavili napad i izvukli koš uz faul. Zatim je Tori Kreg zadobio povredu prsta zbog koje mu je ukazana lekarska pomoć na klupi, a na povredu se žalio i Džamal Marej koji je nastavio sa igrom.

Na startu odlučujuće deonice bilo je 72:71 za Denver. Kolins je trojkom vratio vođstvo gostima, da bi zatim pogodio i Tarner. Velika borba u poslednjoj četvrtini i vezani koševi na obe strane. Trojkom Lilarda na skoro devet minuta do kraja Lilard je doneo Portlandu tada maksimalnih pet razlike. Trejlblejzersi su u finišu imali i sedam razlike, a kada se činilo da je Denver ispustio šansu da dođe do trijumfa, uspeli su Nagetsi da se vrate na krilima Jokića.

Mekalum je išao jedan na jedan sa Kregom, napravio korak nazad i pogodio pored korektne odbrane igrača Nagetsa na nešto manje od 12 sekundi do kraja za plus tri Portalnda. Usledio je tajm-aut Majkla Melouna pred poslednji napad. Heris je ubacio aut sa boka do Jokića kog je faulirao Set Kari na 11 sekundi do kraja.

Promašio je Jokić prvo bacanje, a zatim pogodio drugo za 98:96. Umalo su zatim ukrali loptu igrači Denvera nakon ubacivanja sa strane posle tajm-auta Portalnda, ali se sve završilo faulom nad Tarnerom koji je bio precizan sa linije penala u oba navrata.

Ubedljivo najbolji akter u pobedničkom timu bio je Si Džej Mekalum sa 37 poena i devet skokova, dok su dabl-dabl imali Enes Kanter sa 12 poena i 13 skokova, kao i Lilard sa 13 poena i deset skokova. Jokić je ponovo bio najbolji u Denveru sa 29 poena i 13 skokova, Džamal Marej je ubacio 17 poena, a Geri Heris 15.

0
0

1 Komentara

  1. Utakmicu su izgubili Barton i Muray ishitrenim i glupim sutevima, plus ofanzivni skokovi Portlanda nakon promasaja. Steta jer realna razlika u kvalitetu i jeste jedno +17 za Denver

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter