0
Auto Moto

FOTO: FORMULA1

MAKS FERŠTAPEN: Možemo da se nosimo sa Ferarijem

Objavljeno: 13.05.19 u 17:38

Veliki broj ljubitelja Formule jedan pred početak sezone bio je ubeđen u jedno – za šampionsku titulu boriće se Ferari i Mercedes, dok je ostatku karavana prognozirana u najboljem slučaju borba za bodove. A onda je došla sezona i u njoj iskorak sa mesta koje je malo ko očekivao – ekipe Red Bula.

Mercedes je neprikosnoven, jedno pitanje je da li će uspeti nemoguće i sve trke završiti pobedama „1-2“, a za mnoge iznenađujuće Maks Ferštapen, vozač Red Bula, od početka sezone na svih pet trka bio je bolji od bar jednog vozača Ferarija.

Poslednja u nizu bila je Barselona i treće mesto:

– Nikada ne možete da budete sto posto sigurni, ali sam bio ubeđen da možemo da uđemo u duel sa Ferarijem. I u kvalifikacijama smo bili blizu, tako da mislim da je mojoj trci doprineo i prvi krug, kad sam obišao Sebastijana Fetela. Posle sam mogao da vozim po svom ritmu.

Ipak, 21-godišnji Holanđanin ističe da može i bolje:

– Dobro jeste, ali ne kao Mercedes. Moramo, jasno je, da radimo još jače i da poboljšamo bolide. Ipak, dobro je što smo smanjili razliku u odnosu na Ferari, tako da sam srećan zbog toga, zaključio je Ferštapen.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter