0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS, PLEJ AUT: Drama do poslednjeg kola – evo kome pred završnih 90 minuta ‘visi’ opstanak!

Objavljeno: 11.05.19 u 18:13

Danas su u terminu od 16 časova odigrane sve četiri utakmice plej-of grupe za opstanak, pa je situacija nešto jasnija pred vikend i završnih 90 minuta.

Fudbaleri Voždovca su Bačku dočekali sa željom da pobedom i definitivno obezbede status superligaša i u narednoj sezoni, što im je uspelo preko Lazara Arsića sedam minuta pre kraja utakmice.

Tako, kolo pre kraja, imaju 25 bodova, pet više od „zone ispadanja“, pa će poslednju utakmicu u sezoni 2018/19 odigrati „za svoju dušu“.

Sa druge strane, Bačku samo čudo ostavlja u društvu najboljih, s obzirom na to da imaju 18 bodova, dva manje od zahuktalih Zemuna Dinama iz Vranja.

Tim iz Gornje varoši gubio je na svom terenu od Radnika od 29. minutu golom Ivana Kričaka, ali je u 50. Nemanja Tomić prvo izjednačio, a potom i 13 minuta kasnije doneo važnu pobedu svojoj ekipi.

Za to vreme, i Dinamo je protiv Spartaka gubio golom Cucina u 34. minutu, ali je preokret usledio u rasponu od 48. do 51. minuta kada je prvo Macukas poravnao, a zatim Gašić doneo preokret.

Rad i Mačva su remizirali bez golova.

Pred poslednje kolo situacija je sledeća – Bačkoj je neophodna pobeda nad Dinamom na svom terenu, uz poraz ili remi Zemuna na Banjici kako bi došla do mesta u baražu, s obzirom da za Radom zaostaje četiri boda.

Ukoliko savlada Rad, Zemun će napraviti veliki korak ka opstanku, s obzirom na to da će preskočiti „građevinare“ na tabeli, ali će istovremeno navijati za Bačku i priželjkivati bar remi. U slučaju da Zemun savlada Rad a Dinamo dođe do bodova protiv Bačke, u drugu ligu seli se tim sa Banjice, Zemun igra plej-aut sa nekom od ekipa iz Prve lige, dok će Vranjanci zahvaljujući boljem plasmanu u preliminarnom delu lige ostati u eliti.

U slučaju da obe utakmice završe remijem, Bačka Zemun će u Prvu ligu a Dinamo u doigravanje, dok porazi i Zemuna i Dinama Bačku stavljaju na mesto ekipa koje će se boriti za opstanak.

Superliga Srbije, plej-aut

36. kolo

Dinamo – Spartak 2:1 (0:1)

(Matsukas 48, Gašić 51 – Marčić 34)

Mačva – Rad 0:0

Voždovac – Bačka 1:0 (0:0)

(Arsić 84)

Zemun – Radnik 2:1 (0:1)

(Tomić 50, 63 – Kričijak 29)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter