0
ATP

FOTO: STARSPORT

ATP MADRID: Đoković u finalu nakon skoro dva i po sata tenisa i dva taj-brejka

Objavljeno: 11.05.19 u 18:47

Najbolji teniser sveta prvi je finalista Masters turnira u španskoj prestonici.

Novak Đoković je porazio Dominika Tima u polufinalu rezultatom 2:0 (7:6 (7:2), 7:6 (7:4))

Posle sigurnog početka seta i dobrih servisa, Tim je napravio brejk i oduzeo servis Srbinu. Austrijski teniser je potom poveo i sa 3:1, nakon čega je Đoković osvojio tri gema u nizu i preokrenuo. Najpre na svoj servis, bez izgubljenog poena, a potom je i vratio brejk Novak Đoković posle čega je ponovo dobro servirao.

Do kraja seta viđene su još dve brejk lopte, na servu Novaka Đokovića. Tim je u devetom gemu imao prednost od 15:40 ali nije uspeo da drugim brejkom dođe na korak od osvajanja seta. U taj-brejku serija mini brejkova na startu. Tim je osvojio poen na prvi servis Đokovića, nakon čega je srpski teniser osvojio dva na servis Austrijanca. Ubrzo je Đoković imao i 4:1 u taj-brejku, pa i 5:1 posle osvojenog trećeg mini brejka nakon čega je mirno set priveo kraju.

Odlično je Dominik Tim otvorio drugi set. Osvojio je prvi gem, pa propustio brejk loptu u drugom. Potom je osvojio još jedan servis gem i opet nije iskoristio brejk loptu. Austrijanac je zatim bez izgubljenog poena osvojio set, da bi konačno i napravio brejk nakon tri brejk lopte u šestom gemu.

Ali ga je ekspresno i vratio Đoković, već u narednom gemu za 4:3. Ređali su se gemovi sve do 5:5 nakon čega Novak Đoković pravi drugi brejk u drugom setu i dolazi do serviranja za meč. Ali nije mu pošlo za rukom. Tim je imao čak i 0:40, Srbin je uspeo da odbrani prvu brejk loptu, ali je već izgubio sledeću.

Novi taj-brejk i nova odlična igra Đokovića. Na startu je Srbin napravio mini brejk, poveo sa 2:0 a zatim je Tim vratio istom merom nakon čega je preokrenuo sa svoje dve serve. Odlučujući poen bio je novi mini brejk Đokovića za 5:3, poen vredan pobede u polufinalu.

Novak Đoković će u finalu Mastersa u Madridu igrati protiv boljeg iz duela Rafael Nadal – Stefanos Cicipas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter