0
Košarka

NBA: Fila izborila ‘majstoricu’ – Denver poklekao, Jokić nije mogao sam, umalo tuča posle faula Srbina (VIDEO)

Objavljeno: 10.05.19 u 09:09

Ozbiljno se zakuvalo u dve plej-of serije u kojima igraju srpski košarkaši, te je posle duela u noći između četvrtka i petka poznato da ćemo u oba okršaja gledati ‘majstorice’.

Filadelfija je u šestoj utakmici uspela da slomi Toronto i izbori ‘majstoricu’ pobedom od 112:101, uz igru kojom bi mogla da se nada prolasku u finale konferencije.

Siksersi su od samog starta meča stekli vođstvo. Najpre osam poena u prvoj četvrtini (29:21), a u drugoj su išli i na plus 15 (48:33), što Reptorsi u nastavku meča nisu uspevali da smanje. Čak je razlika početkom poslednje deonice bila plus 24 (95:71), pa finiš susreta nije donosio puno neizvesnosti.

Junak pobede bio je Džimi Batler sa 25 poena i osam asistencija, ali se komotno može reći da je ‘iks faktor’ bio Ben Simons sa 21 poenom i osam skokova uz šut iz igre od 9/13.

U poraženom taboru Kavaj Lenard je odigrao prvi meč u ovoj seriji sa ispod 30 poena. Ubacio je 29, uz 12 skokova, pratio ga je Siakam sa 21 poenom, dok je Kajl Lauri ponovo podbacio sa svega 13 koševa.

Srpski as Boban Marjanović je dobio pet minuta na parketu, dostojno je menjao Džoela Embida dok je prvi centar odmarao, ali nije ubacio nijedan poen.

Sedmi meč igra se u Torontu u nedelju uveče od 22 sata.

Portland je takođe uspeo da se izbori za ‘majstoricu’ protiv Denvera, koji je ‘ostavio’ usamljenog Nikolu Jokića, u još jednom maestralnoj partiji srpskog majstora.

Jokić je ubacio 29 poena, imao 12 skokova i osam asistencija, šutirao 10/15 iz igre, ali to nije bilo dovoljno bez bilo kakve podrške klupe Nagetsa.

Jedino ga je pratio Džamal Marej sa 24 poena i 10 skokova, ali uz šut iz igre 7/20 i malog doprinosa kada se meč lomio.

Denver je imao vođstvo u prvoj deonici, ali je serija Portlanda u momentima kada je Jokić bio na klupi to neutralisala. Potom se igralo u egalu do prelaza između treće i četvrte četvrtine kada je Milsap upropastio napad Nagetsa, a na drugoj strani MekKolum pogodio za 89:83 i kasnije povratka za Denver nije bilo.

Ponovo je ubitačan bio Demijan Lilard sa 32 poena (17 u trećoj deonici), ali su njega ispratili Si Džej MekKalum sa 30 i Rodni Hud sa 25 postignutih poena.

Odlučujući duel ova dva rivala igraće se u noći između nedelje i ponedeljka. Valja istaći da je u poslednjem kvartalu umalo došlo do tuče posle petog faula Nikole Jokića.

Igrač kog je faulirao u napadu pao je pod noge Vilu Bartonu, koji mu je nešto dobacio. Umešao se Set Kari, Barton mu odgovorio i odgurnuo ga, nakon čega je nastala gužva na parketu.

Međutim, sve se nekako smirilo, pa ne bi trebalo da imamo suspenzije pred ‘majstoricu’. Osim ukoliko NBA liga odluči drugačije u naredna dva dana…

NBA, plej-of:

istok, polufinale:

Milvoki* – Boston (4:1 u seriji)
Filadelfija – Toronto 112:101 (3:3)

zapad, polufinale:

Portland – Denver 119:108 (3:3)
Hjuston – Golden Stejt (2:3)

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter