0
Auto Moto

FOTO: FORMULA1

FORMULA JEDAN: Mercedes najbrži na treningu

Objavljeno: 10.05.19 u 19:06

Valteri Botas i Luis Hamilton nastavili su da terorišu ostatak karavana, pošto su na slobodnim treninzima prikazali ubedljivo najviše.

Botas je sa vremenom 1:17.284 bio za 0.049 sekunde brži od Hamiltona, a dvojac Ferarija zaostaje 301 deo sekunde (Lekler), odnosno 389 (Fetel).

Među prvih pet uspeo je da se probije Maks Ferštapen iz Red Bula, ispred Romana Grožana iz Hasa, Pjera Gaslija iz Red Bula, drugog vozača Hasa Kevina Magnusena, a u 10 najboljih su još Karlos Sajnc (Meklaren) i Danil Kvjat (Toro Roso).

Predstojeća trka u Španiji mogla bi da bude možda i prelomna, s obzirom na to da je Ferari u predsezoni postizao najbolje rezultate upravo na ovoj stazi, kao i da prvu trku u Evropi dočekuju uz nekoliko poboljšanja na bolidu. Takođe, raduje i sjajna vožnja vozača Hasa, dok je gotovo izvesno da će začelje biti rezervisano za dvojac Vilijamsa Rasel – Kubica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter