0
AdmiralBet ABA Liga

PROBIJENA GRANICA LUDILA U SUKOBU OLIMPIJAKOSA I PAO: Molotovljev koktel na sudiju! (FOTO)

Objavljeno: 09.05.19 u 20:52

Iako su pukom srećom ovog puta izbegnute žrtve, sukob koji tinja u grčkoj košarci između Olimpijakosa i Panatinaikosa, a u čijem je sedištu sudija Panajotis Anstopulos, mogao bi da dovede do tragičnog ishoda u skorijoj budućnosti.

Da su stvari prešle granicu normalnog postalo je jasno nakon što je evropske medije obišla informacija da je na kuću dotičnog arbitra bačen Molotovljev koktel.

Srećom, nije došlo do eksplozije pa je izbegnuta tragedija. 

Podsećamo, Anstopulos je jedan od trojice arbitara zbog kojih je Olimpijakso odbio da izađe na drugo poluvreme utakmice polufinala Kupa Grčke protiv Panatinaikosa, kada je PAO imao prednost 40:25 a u Olimpijakosu krivicu za rezultat svalili na delioce pravde. Oni su naveli da neće igrati na utakmicama gde sudi neko od ove trojice sudija, potom su predali utakmicu PAO u okviru lige.

Kada je izašao raspored sudija na kom je Anstopulos dobio poverenje za meč između kluba iz Pireja i Promiteasa činilo se da je Olimpijakos na korak od izbacivanja iz lige, no dan pred utakmicu arbitar je obavestio nadležne da se povlači sa meča i da neće suditi.

To je sa sobom povuklo reakciju Panatinaikosa i saopštenje o istupanju iz lige, da bi situacija kulminirala spomenutim Molotovljevim koktelom.

PAO je u međuvremenu doneo odluku da ostaje u ligi jer će u četvrtfinalu igrati upravo sa Olijem.

A sve to iz prikrajka prati ABA liga, koja bi mogla da bude nova „luka“ crveno-belima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter